Saturday 5 March 2016

Überfancy kunstinäitus

No päris hea ju

Terekest ja kena laupäeva, ma käisin eile Mechelenis ühel kunstinäituse premieril ja sellest ma kirjutan ka kohe, aga enne natuke vahepealset juttu.
Kolmapäeval oli muidu täitsa tavaline päev aga peale kooli ootasime Jadega mingi 2 tundi rongijaamas, et ta vahetusõpilane vastu võtta, kes tuli Mecheleni Charleroist ja jääb siia üheks nädalaks. Mul oli siis väike proud moment ka, sest ta on koolis umbes 4-5 aastat flaami keelt õppinud ja tema tase oli palju madalam kui minu oma. Ta suutis vaevu lauseid moodustada ja kõigest väga hästi just aru ei saanud. Aga ma ütleks, et tunnis ma saan juba täitsa kõigest aru, no muidugi on üksikud sõnad mida ei mõika, ja rääkimine ja kirjutamine tuleb ka täitsa ilusti. Viimaste tööde peale on ka paljud õpetajad kommentaare kirjutanud nagu "su flaami keel on juba väga hea" või et "väga hästi tehtud, ma olen väga üllatunud" jne.

Ja kui ma tavaliselt siia oma lõunapausidest midagi ei kirjuta, sest midagi väga erilist ei juhtu, käin pooleteise tunni jooksul kas sõpradega kusagil väljas söömas või istume koolis sees, ja näksime oma kaasapakitud võileibu. Aga reedel oli olukord päris koomiline, nimelt pizza hutis oli pakkumine, et osta 1 pitsa, saa kaasa 3, no nii super ju! Lõuna ajal oli siis plaanis umbes 6kesi minna, lõpuks kui rataste peale saime, siis oli meid kokku mingi 13 vist, nii me siis väntasime läbi vihma, osad pidid pakiraamidel ka istuma ja paar tükki jooksid meil kõrval. Ja see meie Mecheleni pizza hut on nii väike, et me pidime ennast sinna sisse literally pressima, aga pitsad saime kätte ja pärast sõime neid kusagil katuse all nagu viimased kodutud aga no nii hea oli, pärast olime head sõbrad ja viisime Naomile ka ülejääke, sest ta pidi koolis prantsuse keelt õppima.

Nii ja nüüd jõuame siis selle näituseni, mis oli eile õhtul. Paar päeva tagasi hostema küsis, et kas mind huvitab kunst ja galeriid jne ja ta pakkus mulle kahte tasuta pääset mingile premierile, mis siin samas Mechelenis toimub, ta ise ei oleks jõudnud sinna. Võtsin siis piletid vastu ja hakkasin omale kaaslast otsima, lõpuks Joaquin ühines siis minuga, sõitis especially Geelist siia kohale haha. Ega ma midagi väga erilist sellest ei oodanud, ju ta siis lihtsalt nagu mingi muusemis uue näituse avamine ole.
Nii peale kooli saime rongikas Joqiga kokku ja kuna Belgia bussid endiselt pole usaldusväärsed, siis kõndisime sinna kohale jälle, päris täpselt ei teadnud ka kuhu minema peab, aga noh lõpuks jõudsime mingi suure maja kõrvale, kus tundus midagi toimuvat. Siis järsku nägime, mingi ülikonnas mees seisab Porche kõrval, mille uks on lahti ja selle auto peal on selle näituse logo, läksin siis küsima, et kus sissepääs on. Ta ütles meile tere õhtust ja et võite autosse istuda, no üksi olles ma poleks seda vist teinud aga Joqiga läksime siis sisse, mingi mega uhke auto oli, lõhnas hästi ja see mees avas meile uksed ja sõidutas meid siis umbes 200m ukseni. Astusime autost välja ja meie ees oli punane vaip hahah. Läksime siis sisse ja seal oli ka uhke reception ja pakuti šampanjat ja edasi kõndisime suurde saali mis oli seintega kuidagi moodi jaotatud ja hakkasime siis seal ringi käima ja erinevat kunsti vaatama, see oli vist Belgia kunst, ehk siis Belgia kunstnike poolt tehtud. Tegelt oli päris huvitav ja seal oli väga palju põnevaid asju mida vaadata ja mingi Porchede näitus oli seal ka veel ja šampanjabaar ja niisama baar ja restoran ja vahepeal pakuti tasuta küpsiseid ja no ikka väga uhke värk oli. Paar tundi käisime seal ringi, vaatamist oli palju, ja pärast välja minnes jälle see mees oma Porchega ootas seal ja viis meid mingisse bussipeatusesse, kust me edasi siis rongikasse kõndisime sest, you guessed it, Belgia bussid no. Seal ootasime ka umbes poolteist tundi, sest Joaquin magas ühe minutiga oma rongi maha. Aga täitsa mõnus õhtu oli ja tundsin väga kultuurselt ennast.
Aga jah, nüüd ma proceeden to study jälle, aa ja Anksil oli ka vahepeal sünnipäev, palju õnne sulle, kui loed seda! :)
_________________________________________________________________________________

Hello and happy Saturday, yesterday I went to an art gallery premier in Mechelen and I'll write about that later in the post, but first, just a few things that have happened in between.
Wednesday was basically just a normal day but after school Jade and I waited at the train station for like 2 hours for her exchange student from Charleroi, she'll be here for about a week. I had kind of a proud moment then, because she's been studying Dutch at school for like 4-5 years and her level is lower than mine is. I would say that now I understand everything that is spoken in class and recently some teachers have started adding comments to my tests such as "you Dutch is so good!" or "very well done, I'm suprised!" etc. and well she doesn't really understand that much, but then again if I were to go to school in Russia, I think my situation would be even worse, I wouldn't really understand anything!

And yea normally I don't really talk about my lunch breaks here, they're nothing special, I either go out with somebody or we just sit at school and eat our sandwiches. But on Friday we kind of had a comical situation haha, in pizza hut they had a deal, buy 1, get 3 pizzas, of course we had to take this opportunity. When lunch came, we all got our bikes and eventually I think there was like 13 or 14 of us, all going to the pizza hut, some people even had to run next to our bikes hahha. And the pizza hut in Mechelen is so small, we had to squeeze ourselves in there, but we got them pizzas and later we ate them under a random roof like some hobos, but it was so good! And we were such good friends, we even took Naomi some leftovers because she had to study French in school.

So now about the art gallery, which was yesterday evening. A few days ago my hostmum asked me if I was interested in arts an galleries and she offered me 2 free passes to a premier in Mechelen, I decided that why not, it would be nice, so I started looking for somebody to take with me. Eventually Joaquin joined me, he came especially from Geel for that haha. But I wasn't really expecting it to be anything too fancy or special, just opening a new exposition in a gallery.
So after school I met up with Joq at the station and we walked to the venue, I wasn't actually quite sure where we had to go, but somehow we ended up next to a big house that looked like it could hold the exposition. We spotted a man in a suit, standing next to a Porche with the gallery logo on it. I decided to ask him where the entrance is, he just came to us, said good evening and said that we may sit into the car. If I was alone, I probably wouldn't have done it, but we sat in there with Joq and the guy drove us like 200m to the main entrance. He opened the door and in front of us there was a red carpet, pretty fancy if you ask me. We entered the big hall that was somehow divided by big walls that were all covered in art. So yea we went in, gave away our coats and started looking around, it was all art from Belgium, so from different Belgian artists and actually there were some really interesting and cool pieces. There was also a Porche exhibition and a champagne bar and a café and a restaurant and free cookies and of course art works. We walked around for a couple of hours, there was a lot to see, I even got a free interior design magazine that was with the thickness of a book. Later when we went out the door, the same guy with the Porche was there again and he gave us a ride to the nearest bus stop, from where we walked back to the station. In the station we had to wait for about an hour and a half cause Joaquon missed his train by like 2 minutes so we waited for the next one. But it was a really nice evening and I felt very cultural and educated.

Ei noh telefonikvaliteet on ja hästi tore










Nu vot selline šampabaar oli ka seal keskel



Snapchat is ruining lives



Aa ja eile mõtlesin, et ma pean seda lihtsalt oma blogis mainima, nagu igasugustes jaamades ja kõikvõimalikes kohtdades on igast sorti snäkiautomaate (ja ka saiaautomaate, endiselt on see minu jaoks imelik, saab lihtsalt tavalist paki sees saia osta) ja noh siis on ka selliseid kust saab alkoholi osta, nagu ja Belgias on 16+, ja automaadi peal on silt ka, et alla 16 aastastele keelatud aga no ega keegi seal juures tegelikult ei kontrolli ju, see on lihtsalt nii Belgialik minu arust hahah

No comments:

Post a Comment