Sunday 28 February 2016

Ja kuus kuud ongi täis


Head vabariigi aastapäeva tagantjärgi!
Viimane postitus oli Pariisi kohta aga veel peale Amsterdami ja enne Pariisi käisin Jadega Brugge avastamas, väga palju teha ei jõudnud seal ja siis tuli süütunne, et pole nagu väga kultuursed olnud niisiis otsustasime korra ühte tasuta muuseumisse sisse minna ja hiljem veel kirikus sees käia, seal kuulsin esimest korda flaami keeles jumalateenistust, üritasin natuke kaasa ka rääkida, aga päris keeruline oli. Õhtu lõpetasime hoopis ühes baaris Gentis, mis on linn mis jääb Brugge ja Mecheleni vahele ja hiljem läksin Jade juurde sleepoverile.

Kaks päeva peale Pariisikäiku sai mul Belgias täis JUBA KUUS KUUD?! Time flies when you're having fun kurb mõelda, et vaid vähem kui kuud on ees, nüüd hakkab just rohkem elu sisse tulema siin, pole enam päevad otsa väsinud võõrast keelest, sest keel pole nii võõras enam, ja sõbrad/pere/kohalikud saavad ka järjest lähedasemaks ja peod lähevad paremaks ja ilm läheb ilusamaks ja rahakott läheb õhemaks ja õpetajad lähevad hullemaks (need kogused kodutööd mis antakse on ebanormaalne) jne jne..

All these thoughts aside, eelmisel reedel käisin siin esimest korda ujumas, sõbranna kodu kõrval on üks mõnus väike ujula, kus nüüd regulaarselt käima hakkame.

Nädalavahetuse pühendasin täielikult õppimisele, sest vaheajal selle jaoks lihtsalt aega ei olnud ja üldse veebruarikuu on kuidagi mööda libisenud lihtsalt, ei mäletagi mis selle jooksul teha olen jõudnud, samas aga olen nii palju teinud selle kuuga, mu jutt vajub juba täitsa ebaloogiliseks ära, osati on süüdi eesti keele longamine ja osati ka süüdi see, et pea on kõiksugu vajalikke ja mittevajalikke mõtteid ja fakte täis.
Aa tegelikult pühapäeva õhtul käisime perega väljas söömas ühes Mexico restoranis, kus viimane kord käisime *checks the agenda* 13. septembril (ma ei kujutaks oma elu praegu ettegi ilma agendata) ja see on üks mu lemmikrestorane Belgias, toit on super ja staff on ka väga mõnus ja sünnipäeva puhul saad ka mingi discounti.

Esmaspäeva ja teisipäeva jooksul andsin year 6'le 3 presentatsiooni Eesti ajaloo kohta, täpsemalt külma sõja kohta. õpetaja oli väga rahul ja ütles et oli superhästi tehtud, niiet kui kellelgi külma sõja kohta küsimusi on, siis võite julgelt minu poole pöörduda, mul kogu see teema kokkuvõtlikult pähe õpitud.

Kolmapäeval käisin jälle Carré's, seekord Jadega, juhtus nii, et see sattus just Eesti sünnipäeva peale, niiet see oli siis minu viis meie kodumaa sünnipäeva tähistada. Tegelt nägin seal Carmenit ka, niiet sain siiski ka eesti keeles head Vabariigi aastapäeva soovida :)

Reedel käisime (enter 10 people's names sest kõiki ei mäleta/ei tea kes seal olid, I'm sorry) kinos Deadpooli vaatamas, no nii super film oli, minge kindlasti vaatama, Marveli poolt tehtud, niiet pole kahtlusti selle superduses.

Laupäeval käisin korra Liegest läbi (selle all ma mõtlen poolteist tundi rongiga sinna sõitu ja poolteist tundi tagasi), et oma võtmele järgi minna, mille ma kogemata kolmapäeval sinna olin jätnud.
Pärast sain rongikas kokku Jadega ja me liikusime edasi Louise juurde tüdrukute õhtule. (kes mu tegevusi rohkem jälgida soovib, võib mind ka snapchatis followda: merilinzz)

Täna hommikul jõudsime peale lõunat koju ja nüüd ma ülejäänud päeva olen jälle õppinud ja kogu muuga catch uppinud. (Näete, võpi elu pole all about partying, me pühendame palju aega ka õppimisele, kuigi ma oleks võinud ju kauemaks jääda ja sõbranna katusele päevitama minna, aga õppima peab siiski ka millalgi)
_________________________________________________________________________________

Last post was about Paris but actually before Paris I went to Brugge with Jade, we just walked around and decided to to cultural and walk into a church. First time in my life I heard praying in Dutch. I tried to speak along but I couldn't really remember it so yeah. We also went to a free museum which was pretty interesting. I ended the night having at sleepover at Jade's house.

Two days after Paris I had a small milestone again, I had been in Belgium for exactly SIX MONTHS!! Time flies when you're having fun, it's sad to think that now I only have less than 4 months less, now's the time when everything gets more exciting. I'm no longer 24/7 tired from the foreign language, cause the language just isn't that foreign anymore, and also I'm become more and more close with friends/family/locals and partied are getting better and the weather is getting nicer and my wallet is getting thinner and teachers are going crazier (the amounts of homework that we get is sometimes unrealistic) etc etc..

All these thoughts aside, last friday I went swimming, there's a pool right after Jade's house so maybe we'll start going there more regularly now.

The following weekend I dedicated on studying, during the break I just didn't have any time for it and the whole february is somehow gone by so fast, feels like I haven't done much, yet I've done A LOT of stuff.
Actually on Sunday evening we went to a Mexican restaurant with the family, the last time we were there was *checks the agenda* 13. September (I couldn't even imagine my life without my agenda right now wow) and it's one of my favourite restaurants in Belgium, food is amazing and staff is nice and for your birthday you also get a special discount.

Over the course of Monday and Tuesday I gave 3 presentations to year 6 about Estonian history and Cold War. The teacher was very happy and said it was very well done, so if anybody has any questions about this subject, you can come to me, I've got this all in my head right now.

On Wednesday I went to Carré again, this time with Jade, so happened that it was on the day that was Estonian Independence day, so that was my way of celebrating our birthday. Actually Carmen was there too so I could even wish happy independence day in Estonian :)

On Fiday we went to the cinema with (enter the names of 10 people, I can't remember everybody who were there sorry!). We watched Deadpool and omg it's the most amazing thing ever, you have to see it, gooo!

On Saturday we had a girls night at Louise's place, it was an awesome time and actually who wants to keep up with me more often, can add me on snapchat: merilinzz.

This morning we got back home after noon and the rest of the day I've been studying again (see exchange student's life isn't all about partying, we also put a lot of time to studying).









Pühendusega Merlinile, kui sa seda loed ;)

No comments:

Post a Comment