Sunday 17 January 2016

Eestimaine laupäev

ehk me leidsime boršši ja kohukesi

Heii, alustaks postitust sellega, et ma tegin oma blogisse uue sektsiooni nimega Belgian things, ehk siis list asjadest, kuidas sa tead, et oled Belgias jube pikemat aega elanud (Eesti keeles kõlab see väga kohmakalt haha) aga jah, list täieneb aeg-ajalt :) (YFU bingo on ka vahepeal edasi arenenud)
Alustab siis nädala algusest, olen vist varem ka maininud, et ma olen praegu koolis ühel seminaril, kus räägime Ameerika ajaloost ja kultuurist. Selleks teisipäevaks oli jäetud ülesanne Ameerika küpsetisi kaasa tuua. Meie grupp sai enda peale brownide küpsetamise, esmaspäeval läksime siis mina, Naomi ja Yves meie poole ja hakkasime küpsetama. Algul polnud üldse tahtmist ja kartsin, et tuleb mingi awkward õhtu, sest Yvesega pole muidu kunagi väga suhelnud, aga tegelikult oli väga mõnus ja brownied tulid ka ülimaitsvad.

Teisipäeval saime õpetajalt väga palju kiita, ja tuli välja, et meie omad maitsesid kõige paremini :D

Reedel brownieseeria jätkus ja vahetunni ajal tulid kaks tüdrukut minu ja Naomi juurde ja küsisid meilt brownide retsepti ja ütlesid et väga head olid, ei tea kust nad neid proovida said, sest meie seminaris nad küll polnud :D

Laupäeval tulid Mecheleni Helen ja Carmen, kelle nimed on ka siit blogist juba päris mitu korda läbi jooksnud. Hommikul sõitsin esimest korda ise bussiga, et neile rongijaama vastu minna ja no ei meeldi mulle see bussiliiklus siin üldsegi kohe. Aga lõpuks siiski kohale ma jõudsin ja jaamast kõndisime edasi linnapoole. Kuna Mechelenis asub üks mõnus venepood, kust saab osta kohukesi ja muud põnevat, siis esimese asjana võtsimegi suuna sinna poole. Poest kõndisime välja kotitäite kohukeste, musta leiva (mis maitses jubedalt), kalja ja veel mingite kommidega.
Peale seda jalutasime niisama linnas ringi ja käisime paarist poest läbi ja kõndisime mööda veepealset silda, mis on minu arust üks ilusamaid kohti Mechelenis, eriti kui õhtuti seal tuledevalguses jalutada.
Ostsime veel Pizza Hutist pitsad, külmetasime umbes pool tunnikest bussipeatuses ja lõpuks jõudsime omadega minu poole. Kui Eestis läksin vahel närvi kui pidin liinikat kauem kui 10 minta ootama siis nüüd olen ikka väga hakanud Eesti liinibussisüsteemi hindama.
Vaatasime koos kõige hiljutisema tippmodelli osa ära, sest kuuldavasti on Walloonias liiga halb wifi, et seda korralikult vaadata :D Sõime veel kohukesi ja üks väga mõnus päev oli, vahepeal naersime mingite jubedate eesti keelsete naljade/trendide üle mis olid popid umbes paar aastat tagasi ja laulsime bussipeatuses Kihnu Virve mere pidu ja muud, lõpuks kõhulihased juba täitsa valutasid :D
_________________________________________________________________________________

Heyy, I'd like to start this post by saying that I made a new section on my blog called Belgian things aka a list called you know you've lived in Belgium long enough when... the list is constantly getting longer, so you can keep your eye on it :) (YFU bingo has also proceeded a little bit)
Okay so starting from the beginning of the week then, I think I've mentioned it before that I'm currently following a seminary at school called A trip to USA where we learn about American history and culture. For this Tuesday we had a task of bringing some typical American cooking to the class, our group in specific had to make brownies. On Monday Naomi, Yves and I came to our house and started cooking, it turned out to be a very nice evening and brownies also turned out delicious.

On Tuesday on the class our brownies got a lot of good comments and I think were also the best tasting of the day :P

On Friday the brownie-series continued and during a break a girl came to me and Naomi and asked us for the browies recipe and said that they tasted amazing. I have no idea who they were but they weren't in our seminary.

On Saturday Helen and Carmen came to Mechelen. In the morning I drove the bus alone for the first time and I just reallly don't like the bus systems here hahah, but eventually I made it and everything was okay. From the station we moved on to the town and since there's a nice little Russian store in Mechelen, we of course first took our course in this direction. We walked out of there with bags full of kouhkesi and rootbeer and black bread (which tasted awful) and also some other candy.
After that we just walked around in town and went into a few stores and walked on the bridge on water, which is one of the most beautiful places in Mechelen I'd say, especially walking there in the evening with all the lights on.
Then we also bought pizzas from Pizza Hut and froze in the bus stop for about a half an hour and finally managed to get to my place. We watched the last part of Estonian top model because apparently their wifi in Wallonie is not that great :D










(Kes tippmodelle vaatavad saavad ehk pihta)

No comments:

Post a Comment