Sunday 10 January 2016

Joaquinil oli sünnipäev


Pühapäeval käisime Joaquini ja Malviinaga Leuvenis ning veidi hiljem liitusid meiega ka Grace, Pinn ja Lea. Mõtlesime niisama midagi koos teha, et vaheajale üks mõnus punkt panna, aga samas saime tähistada ka Joaquini sünnipäeva, mis oli sellel kolmapäeval. Joaquin on selline tore vahetusõpilane, et ta on ainuke ladinakate seast, kes ka teistega koos aega veedab, teised ladinalased on pidevalt omavahel koos, nii et jesss, mul on siiski ka sõber Lõuna-Ameerikast!
Ega meil väga mingit plaani polnud kuhu minna ja mida teha, niiet jalutasime algul niisama ringi ja käisime poodides ja saime teistega kokku ja käisime söömas ühes odavas Itaalia söögikas. Siis tuli mõte, et võiks ju iseenesest bowlingusse minna. Armas sõber google ütles, et bowling oli meist ainult poole km kaugusel, kohale jõudes nägi see rohkem välja nagu ehitusplats, kui bowling. Ukseni viis puulaudadest teerada, mis oli paigutatud mudalombi peale ja koridori katuseks oli suur must kilekott. Aga seest oli täitsa normaalne ja isegi mingi teine grupp oli seal parasjagu mängimas.
Jällegi mõnus aeg, mõnusa seltskonnaga, mida veel tahta? Lea oli kusagilt koogi ka kaasa vedanud ja selle lõikasime ka seal lahti ja laulsime sünnipäevalaulu, hahah töötaja vaatas meid nagu mingit kampa imelikke.
Peale bowlingut jalutasime jaama tagasi ja jaamas saime juhuslikult kokku Guillmorega (see pole ta päris nimi ja mul pole õrna aimugi kuidas ta päris nime hääldada/kirjutada, kuigi ta on mulle seda mingi miljon korda öelnud), aga ta läheb jaanuari lõpus juba Kanadasse ja loodetavasti näeme teda veel enne ära minekut ühel peol, mis varsti tulemas on.
Õhtul kodus valmistasin ennast mentaalselt ette algavaks koolinädalaks, põhiliselt terve kuu aega vaheaega oli päris mõnus, aga nüüd on see lõbu läbi ja kool on jälle täishooga alanud, aga juba veidi rohkem kui ühe kuu pärast sõidame YFUga Pariisi! Ja just enne seda on ka mu 18. sünnipäev, nii uskumatu kui see ka pole...

Nädala sees midagi väga erilist ei juhtunud, ma olen tagasi kooliskäimise rutiinis, niiet pole midagi millest väga kirjutada. Kolmapäeval oli kolme kuninga päev ja kui Eestis tähistab see ainult seda, et kuuse võib nüüd välja viia, siis siin on see natuke teistmoodi. Esiteks kuusk on meil endiselt toas ja teiseks, poes müüakse kooke, mille nimi ongi kuningakook. Koogi sisse on ära peidetud mingi uba või muu selletaoline ja kes siis süües selle oa leiab, sellest saab üheks päevaks kuningas. Enamus kooke tulevad ka koos kuldse papist tehtud krooniga, mis tuleb veel ainult kokku ühendada. Kui siis perega seda kooki sõime, siis ma juhtusin ka selle oa leidma, mis tegelikult meie koogis oli väike Anna kuju (Frozenist).

Laupäeval tegime Joaquinile väikse üllatuskülastuse. Mina, Debi, Malviina, Grace, Pinn ja Lea sõitsime kõik Geeli ja sealt läksime edasi Joq'i koju ja üllatasime teda sünnipäeva puhul. Kui ta meid nägi siis ta algul seisis lihtsalt pool minutit tuimalt sest ta oli nii üllatunud ja ei osanud midagi teha :D Aga jällegi oli üks supermõnus päev, kõigepealt tegime ta majale tuuri peale, see on ülisuur ja ülilahe ja aed on ka ikka korralik. Peale tuuri mängisime jälle just dance ja tegime pilte ja mängisime tema väikeste õdede ja vendadega, kes olid nii armsad. Algul olid väga häbelikud, aga lõpuks juba turnisid mu otsas ja kui ära pidime minema, siis öeldi ka et eiii lähe veel!! :D Aa ja enne äraminekut sõime veel pitsat ja ta ema oli ka teinud mitut sorti magustoitu, mis kõik sai ära proovitud. (Ta ema oli kambas meie väikse üllatusega, muidu poleks sellest midagi välja tulnud :D)
_________________________________________________________________________________

On Sunday we went to Leuven with Joaquin and Malviina and a bit later Grace, Pinn and Lea also joined us. We wanted to do something together to end our winterbreak, but at the same time we could also celebrate Joq's birthday, which was this Wednesday. Joq is one of the only latin exchange students who actually spends time with us too, other latin people hang out with each other most of the time. Thus yay, I do have a friend from South-America!
To be honest we didn't really have much of a plan of what to do and where to go, so we just wandeled around and went shopping and went for a lunch in a cheap Italian place. Then we came up with a bright idea of going bowling. Our lovely friend google told us, that the alley is just half a km away from us, when we got there, the place really looked more like a construction site than bowling. A wooden path that was placed onto a mudpuddle is what led us to the door and the roof of this part was a big black plastic bag. Interiour was a bit better tho and there was even another group playing there, so we weren't quite alone.
Again, nice time with awesome people, what more could you ask for? Lea happenede to have a cake in her bag, and a knife...don't ask me. So we cut up the cake and sang a birthday song, haha the worker was looking at us as if we were a bunch of weirdos.
After bowling we walked back to the station and also happened to bump into Guillmore (this is not his real name and I have no idea how to pronounce or spell his real name, even though he has told me about million and one times), but yea, he's leaving for Canada in the end of January and hopefully we will still see him before he leaves at an upcoming party.
In the evening I was mentally preparing myself for the upcoming schoolweek, I had basically a month long holiday, but now the fun is over and it's time to go back to school. But in just over a month we're going to Paris with YFU! And right before that I'm turning 18, as weird as it sounds to myself...

Nothing too interesting happened during the weekdays, I'm back in going to school routine so there's not that much to write about. On Wednesday there was the three king day though and if in Estonia it only marks the date that now you can take out your Christmas tree, then here it's a bit different. First of all, we still have the tree in our room, and secondly in the stores they sell a cake which is called kingcake. A bean of some sort is hidden somewhere in this cake and the person who finds the bean will be crowned king/queen for a day. Most of the cakes also come with a ready-made crown-shaped golden cardboard cut-out. When we ate the cake, then eventually I happened to find the bean, which in our cake was actually a miniature Anna from Frozen.

On Saturday we all decided to suprise Joaquin a little bit. Debi, Malviina, Grace, Pinn, Lea and I all drove to Geel to suprise him for his birthday. At first when we showed up to his door and he saw us, he just stood there for half a minute, he was just so suprised that he couldn't do anything :D But it was another very awesome day, at first we had a little house tour, it was huuuge and really cool, and the garden was also very big. After that we played just dance and took photos and played with his little siblings, who were so cute. In the beginning they were very shy but eventually they were just climbing on us and when it was time to leave, they all said nooo, no yet!!! :D Oh and before we left we also ate pizza and Joq's mum had made different types of mousses for dessert, which were all delicious. (His mum was in on our suprise, otherwise it just wouldn't have worked out :D)

Leuven


Koningdag

Geel



They had the cutest little fluffball of a doge!!!

No comments:

Post a Comment