Monday 28 December 2015

The time I visited London, Paris, Rome and Tallinn in one day (oh and Christmas also happened)


Teisipäeva õhtul käisime sõpradega bowlingut ja piljardit mängimas, väga lahe õhtu oli ja ma võitsin ühe bowlingumängu ja me Janiga võitsime ka ühe piljardimnängu :D (Eveline ja Juri olid meie vastastiimis ja olgem ausad, poisid mängisid põhilise töö ära..haha)

Kolmapäeval läksin juba hommikul Genti ja sain seal Malviina ja Debiga kokku, et Malviina pere lapsi hoida. Malviinal on väga tore pere, kohe kui uksest sisse läksime, siis tervitati meid Debiga ja tehti kiire majatuur ja öeldi, et kõike söödavat mis leiate, võib võtta :D Kõigepealt jõime niisama kohvi nende vanemate ja sugulastega seal, kelle lapsi me hoidma pidime hakkama (meil oli kolmepeale 7 last hoida vaja!!!!).
Aga väga tore päev oli, lapsed olid armsad, kuigi vahepeal keegi ikka kusagil karjus ja keegi tegi kellelegi haiget, aga ega me ise paremad polnud tegelt. Me Debiga ronisime ühte suurde nukumajja ja lapsed põhiliselt lukustasid meid sinna sisse ära, ja me üritasime üksteist kiigelt maha lükata ja vahepeal panime lapsed teleka ette istuma, et ise kolmekesi üks kohvipaus teha jne. Ja Malviinal oli Soomest saadetud fazeri rukkitaskuid ja ma olin niiiiiii õnnelik kui ta meile neid söögiks tõi, I was in heaven! :D Lõpuks saime isegi lapsed kõik maha rahustatud ja mängisime kõik koos palli ja see oli nii armas!!
Kojuminek oli ka üks paras seiklus, pidin bussiga minema, aga bussi peatuses oodates oli buss juba umbes 3min hilinenud ja siis mingi mees sõitis mööda, ja karjus, et bussil on rehv katki, no mis me siis teeme, ei tahtnud väga rongist maha jääda, aga jaama oli veel 3km kõndida. Ma siis istusin Debi ratta pakiraamile ja nii me ühest kõnniteeäärest teise sõites lõpuks jaamani välja jõudsime. Kaks rongi magasin maha, aga kolmandale ikka jõudsin ja sain isegi süüa vahepeal ostetud.

Neljapäeval hakkaski see kogu jõulutrall pihta. YFU tujujoonel on jõuludeaeg kujutatud kui Ameerikamägede allalaskuv osa, aga mina küll väga kurvalt ennast ei tundnud viimase paari päeva jooksul. Eks need jõulud ole ikka päris teistsugused siin jah, aga ega iga aasta ei peagi ju täpselt sama rutiini jälgima, minuarust on just tore välja uurida kuidas teised samu pühi tähistavad. Aga jõululaupäeval oli meil eestipärase jõulusöögi päev. Ehk siis mina küpsetasin vanaema retsepti järgi imemaitsva õunakoogi ja ahjus küpsesid emme saadetud rakvere verivorstid koos hapukapsa, kartulite ja porganditega. Päeval tuli meile ka vanaema külla ja õhtul sõimegi eestipärast jõulutoitu. Verivorstid läksid üldiselt hästi peale, kui välja arvata õde, ja muu toit oli ka vist täitsa vastuvõetav, kuigi ega nad väga vaimustuses sellest ei olnud :D Ja õunakook maitses vist ka hästi, mina olin igatahes väga uhke enda üle sest omaarust kukkus mul see ikka vägamaitsev välja. Ülejäänud õhtu oli ka mõnus, vaatasime lihtsalt kõik koos telekast filmi. Mulle täitsa meeldivad need pere filmiõhtud :)

Reede, 25. detsember on Belgias see põhiline tähistamise päev. Kui Eestis kogunetakse sugulastega kokku, et jõuluvana vastu võtta jõululaupäeval, siis siin toimub see jõulupäeval. Ainult et meil jõuluvana ei käinud, aga mõnes peres tuleb ikka jõuluvana ka kohale. Sellel päeval tuli meie ka teine vanaema külla ja pool 12 alustasime söömisega. Kõigepealt pakuti šampanjat ja suupisteid. Siis liikusime edasi söögilauda, umbes kella 1 ajal, kus oli esimene eelroog milleks oli supp. Peale esimest eelrooga oli teine eelroog mis oli minujaoks täitsa magustoit, sest ma palusin, et mulle ei pandaks singitükke praetud piparkookide ja karamelliseeritud õuntega ühele taldrikule. Siis oli kell juba umbes 3. Lõpuks tuli siis pearoog, milleks oli kitsesüda mingi punase kastmega, mis nägi kangesti välja, nagu selle põhikomponent oleks veri, ei tea, ei julgenud küsida. Ja südame kõrvale pakuti kartulivormi salati ja köögiviljadega. Peale pearooga, kui kell oli umbes 4, läksime tagasi elutuppa ja toimus kinkide kättetoimetamine ja..kõigi ees avamine. Ma vihkan kui ma pean teiste ees oma kinke avama või kui teised minu ees kinke avavad, mida ma neile kinkinud olen. Aga noh elasime täitsa edukalt üle selle ja tundub, et perele täitsa meeldisid mu kingid ja ma sain ka väga toredaid kinke :) peale seda oli veel aeg magustoiduks ja siis järgnes jälle ühine filmiõhtu. Täitsa lõpp, ongi jõulud läbi ju, nagu pidevalt oli jutt, et appi varsti on jõulud, varsti on jõulud, ja nüüd need 2 päeva läksid nii ruttu mööda, et ma ei jõudnud isegi mõelda, et appi, ongi jõulud ju :D

Laupäev oli jällegi üks väga mõnus päev. Käisime Debiga jälle Brüsselis. Algne plaan oli lihtne - jõuluturg ja hard rock cafe nachod. Jõudsime siis sinna oletatavale jõuluturule, ja ainuke asi mida nägime oli suur ära ehitud kuusk, mis jah nägi väga ilus välja, aga polnud just päris see, mida jõuluturult ootasime. Et mitte tervet päeva raisata otsustasime niisama ringi käia, aga siis tuli mõte, et võiks ju selle atomiumi ikka ära näha. Läksime siis metrooga teise linna otsa ja juba metrooaknast nägime neid hõbekerasid, ikka päris lahe vaade oli. Kohale jõudes tuli meelde, et tegelt seal samas kõrval on ka ju minieuroopa ja niisiis ostsimegi pileti euroopasse ja atomiumile. Mini Euroopa oli ausalt nii äge!! Esiteks see vaade, kus nende väikeste maailmakuulsate tornide ja losside taga oli näha atomium, teiseks oli meil ilmaga väga vedanud ja kolmandaks, noh, seal võis näha tervet euroopat. Westminster Abbey, Eifelli torn, Pisa torn, kõiksugu lossid igasugustest euroopariikidest, suuremad Belgia linnad, lennujaam, suured puukingad, vulkaan, triumfi kaar ja PAKS MARGAREETA!! Justnii. Seal oli paljude kuulsate kohtade juures võimalik nuppu vajutada, ja siis kuulsid selle riigi hümni. Kuulsin siis kuskilt tuttavat meloodiat ja algul ei jõudnud päris kohalegi, kui järsku see klikk ära käis, see on ju Eesti hümn!!! Vaatasin selja taha, ah ei, Soome on seal hoopis :( vaatasin natuke rohkem selja taha ja nägin Paksu Margareetat. Ausalt öeldes pole õrna aimugi miks nad just selle Eestit esindama valisid, aga ma olin igatahes seitsmendas taevas. Ma pole vist kunagi varem Eesti hümni kuuldes nii rõõmus olnud hahah. Igatahes, minu kokkuvõtte, Mini Euroopa on üks igati külastamist väärt koht, aga kui te seda teha plaanite, siis parem kiirustage, sest kuulsin juba, et varsti tahetakse see maha lammutada :(
Kui Euroopast väljas olime, siis käisime ära ka atomiumi kõrgeima palli sees. Vaade sealt oli super ja sealt nägi ka kogu mini euroopat korraga. Ja nüüd ongi mul need Belgia kõige kuulsamad kohad läbi käidud, manneken Pis ja Atomium, aga siiski on veel palju linnu, mida külastada tahan ja ei saa mul siin veel niipea igav olema :)
Aa ja pärast sõistime siis tagasi Brüsseli keskele ja läksime hard rock cafesse ja kui sealt välja tulime, oli õues juba pimedam ning Brüssel taastas oma maine meie silmis. Linna keskus, seal samas, kus see üksik kuusk seisis, oli rahvast paksult täis ja meid ümbritsevate majade peal käis seletamatult ilus valgusshow ja kuusk nägi ka tuledes ikka mitu korda uhkem välja.

Pühapäeval käisin kõigepealt hommikul Elinega poes, et Louisele uusaastakink leida (sest jah nad teevad siin uusaastal ka kinke). Ning õhtul tuli meile külla hostisa õde koos perega ja see oli ka mõnus õhtu.

piltide jaoks kerige jälle kõvasti allapoole :)
_________________________________________________________________________________

On Tuesday evening I went bowling and pooling with some friends. It was a very nice evening and I actually won once  in bowling and also one time in pooling with Jan :D (Eveline and Juri were in the team against us and to be completely honest, they boys did most of the work..haha)

On Wednesday I met up with Malviina and Debi in Gent to babysit Malviina's hostsiblings and some other little kids. Malviina has also a really nice family, they immediately greeted us when we walked into the house and gave us a quick tour and said that we can just eat what we want from there :D Firstly we just had a cup of coffee with the parents of Malviina and the parents of other kids (we had to babysit 7 little children!!!).
But it was a very nice day, the kids were cute eventhough at times you could hear a silent crying from somewhere and then somebody was hurting someone, but honestly, we weren't much better. Me and Debi climbed into a big doll house and the kids basically locked us in there, and we tried to push each other off of the swings and eventualy we just sat the kids in front of the tv, so the 3 of us could just have a little coffee break. And Malviina had fazer ryebread that was sent to her from Finland and I was over the moon when she gave us these to eat, I was in heaven!! :D Finally we actually managed to calm down all the children and we played ball games with them and it was just so cute!
Going home wasn't actually much easier either. Me and Debi were waiting in the bus stop and the bus was already a few minutes late when a guy cycled by us and yelled that the bus has a flat tire. Well, what do we have to do then, I didn't really want to miss my train but the station was like 3km away. So I sat at the back of Debi's bike and so we flabbered towards the station. I missed 2 trains but managed to catch the third one, so all in all, it was a succesful day.

The whole Christmas madness started on Thursday. Or well, it wasn't really much of a madness. On Christmas Eve we had an Estonian christmas dinner day. Thus I baked an appelcake by my granny's recipe and there were bloodsausages, sauerkraut, potatoes and carrots roasting in the oven. Grandma was aslo visiting us and in the evening I presented them all their first Estonian christmas dinner. I think they liked it, but they weren't over the moon impressed haha. The rest of the evening we just watched a movie together.

On Friday, 25th of December is the main day of celebration in Belgium. When in Estonia the whole big familly dinner and santa coming happens on the 24th, then here it's on Christmas day. Santa didn't visit us, but I think in some houses he also steps by during the evening. On friday the other grandma came also for a visit and around 12 we already started eating. First shampagne and appertizers were served. Then we moved over to the table and had a soup, that was around 1pm. After the first entree we had a second one, which for me was a dessert, because I asked not to put pieces of ham or something onto the same plate with roasted gingerbread and apple haha. The main dish came around 4pm and that was I belive a deer's heart with some red sauce which really looked like it was made out of blood. With the heart we also had potatoes and vegetables and a salad. After the main it was time to open presents. I actually hate opening presents in front of other people and I also hate when people open my presents in front of me, but I survived and it was actually quite nice :) After that we had a dessert which was followed by a movie night, so I gues I can say I had a very nice Christmas despite the fact that I'm not in my home country, with my real family.

Saturday was another awesome day. Me and Debi went to Brussel again. Our main plan was simple - christmas market and hard rock cafe nachos. We were rather disappointed when we arrived at the supposable christmas market, the only thing we could see was a huge christmas tree, which yes, looked very pretty, but wasn't quite what we had expected from a christmas market. So to not waste the whole day, we just wandeled around in Brussel and ate waffles until we thought, that actually we could go to the atomium. So we took a metro, weren't quite sure it was the right one but soon we saw the huge silver balls from the metro window and it looked pretty awesome. When we got there, we also realised that the mini europe is right next to the athomium, so of course we had to go in there too. It was so cool!! First of all the view, all the litlle world famous buildings, and in the background you could always see the athoimum, which made it look even bigger, secondly we were very lucky with the weather (14 degrees and very sunny during winter whaaa?). And thirdly, well, you could see the whole Europe there. Westminster Abbey, the Eiffel tower, the tower of Pisa, all kind of castles, the biggest cities of Belgium, an airport, big wooden shoes, volcano, Arc de Triomphe and FAT MARGARET!!!! Indeed. By many of the places you could press a button and then it just playes the anthem of the country and then suddenly I heard a very familiar tone. I looked behind me...and I saw Finland (for those who don't know, finland's and estonian anthem has the same melody) I looked a bit more to the left and there I saw Estonia, I don't think I've ever been so happy to hear estonian anthem hahah. Thus my summary, mini europe is amazing, but if you plan to visit it, then better hurry because I already heard that they're planning on taking it down :(
Next we made our way to the athomium and we visited the highest ball and the view from there was pretty damn amazing, and you could also see the whole mini europe at once!
And the later we drove back to center of Brussel and went to hard rock and when we walked out of there, it was already darker outside and Brussel redeemed itself in our eyes. The centre of the town, the same place where the huge lonely tree was standing, it was fully crowded and there was a light show on the houses that were surrounding us, and also the tree looked about 10 times better when it was all lit up.

On Sunday I first went shopping with Eline for a present for Louise, which was successful. And later my hostdad's sister with her family came to visit us, and it was another nice evening :)





Kerstmis



He was being too cute not to post a picture of him <3





Brussel


If you look closely, you can also see the recreation of the Baltic chain


Here you can see how giagantic the athomium looked in the background

I had a bad hair day, okay...










the excitement when you find an Estonian flag in the souvenire shop

And I made my Swiss friend say "goodbye" in Estonian





No comments:

Post a Comment