Sunday 20 December 2015

Prantsusmaa, Winterland, eksamitulemused ja Holland

Eelmisel Pühapäeval läksime mina, hostema- ja isa Prantsusmaale korraks. Siin on on nii, et sa käid korra Prantsusmaal või Hollandis või Saksamaal, samamoodi nagu me Eestist käime vahel ühe päevaga Soomes või Lätis, ainult et, noh, siin on Prantsusmaa ja Saksamaa. Seal vaatasime ringi ühes linnas, mille nime ma ei mäleta, siis käisime veel söömas ja peale seda sõitsime rannikuäärde ja jalutasime seal veidi ringi. Kuigi ilm oli päris jube, siis vaade oli ikka megailus ja allpool on paar pilti ka sellest kohast näha.

Esmaspäeval oli minu jaoks viimane eksam, päris huvitav oli see iga päev eksamite tegemine ja ma olen päris õnnelik, et Eestis sellist asja pole.

Teisipäeval oli teistel sõpradel viimane eksam ja peale seda liitusin ma Jade ja Jomiga eksamite lõppu tähistama, või no tegelt istusime niisama paar tunnikest baaris.

Kolmapäeval käisime Heleni ja Carmeniga Hasseltis. Kõigepealt käisime veidi šoppamas, sest Jõulud on ju vähem kui nädala pärast!!! Peale shopingituuri läksime Winterlandi ja see nägi ikka tõsiselt mõnus välja, kõik oli nii ära kaunistatud ja muusika mängis, kuigi see kes muusikat lasi, ma ei tea mis ta tegi seal, ta vahetas laule literally iga 10sekundi järel :D Aga seal sai palju pilte tehtud ja oli plaanis ka uisutama minna, aga piisavalt sularaha polnud ja see oli veits kallis ka. Peaaegu nägime Jõuluvana ka, aga teda polnud kodus. Ostisime kolmepeale veel churros'e ka, aga nende valmistaja vist ei teadnud mida ta täpselt teeb, tegelt ta töötas baarileti taga ja ta boss oli ta vist järelvalveta jätnud, niiet ta hakkas siis meie ees igatpidi inglise keeles vabandama et sorry, sorry ahha, aga lõpuks saime oma churrosid ikka kätte kuigi need olid veidi üleküpsetatud ja tuhksuhkrut polnud ka piisavalt :D Pärast Winterlandi istusime veel veidi kohvikus ja käisime paar poodi läbi ja läksime kõik koju tagasi.  Kolmapäeval sai mul ka 4 kuud Belgiasse tulemisest täis, enam pole vist mõtet kirjutadagi, kui segadussel sellised mõtted mind ajavad, kuidas on sellest juba 4 kuud mööda, mul pole õrna aimugi...

Neljapäeval tegin perele kass arturit ja skypesin samala ajal Helgeriga. Peale seda kiirustasin linna, et Debiga kokku saada. Tal oli vaja YFU kontoris käia ja kuna see on Mechelenis, siis saime peale seda kohvikusse minna. Nii imelik kui see ka pole, aga meil oli mõlemal selline, tunne nagu poleks teineteist ma ei tea kui pikka aega näinud, kuigi tegelikult oli sellest ainult umbes nädal möödas. Ei kujuta ette mis siis juhtub, kui vahetusaasta läbi on ja ta ei elagi enam minust ainult tunnikese rongisõidu kaugusel? Pärast tegime veel veidi jõulušopingut ja imetelsime kui ilus Mechelen jõulutuledes välja näeb. Õhtul söötsin perele kass arturit sisse ja neile täitsa maitses, kuigi nad ütlesid, et see on ikka päris magus, selle välimusest nad just väga vaimustatud polnud :D

Reede hommikul läksime viimast korda sellel aastal kooli, et tunnistused kätte saada koos eksamitulemustega. No kõigepealt passisime kooli sisehoovis üks pool tunnikest sest keegi õpetajatest ei suvatsenud meiega tegelema tulla, lõpuks tulid ikka klassijuhatajad kohale, viisid meid koduklassi, et saaksime kotid ära panna ja siis liikusid kõik saali. Minu esimene kord kooli saalis siis, seal laulsid kõigepealt osad jõuluriietuses õpetajad meile jõululaule, koos väikse tantsurutiiniga, võite ette kujutada, kui raske kõigil naeru kinni hoida oli :D Siis vaatasime veel mingit usuteemalist videot/filmi, sest see on ikkagi kristlik kool ju. Lõpuks saatsid need samad õpetajad meid jõululauluga saalist välja ja me läksime kõik klassidesse. Klassis andsime ära kõik poolaasta jooksul testid ja siis oli meil umbes tund aega niisama klassis istuda. Keegi ei tea miks see nii on, see õpetaja, kes meil silma peal pidi hoidma oli ka jumala done with life, istus klassi ees oma toolis ja keelas iga kord, kui kedagi telefoniga mängimas tabas. Ja nii see on iga aasta, me rääkisime niisama oma grupis ja aeg läks isegi päris ruttu. Peale seda oli veel 15 minutit pausi, kus kõik pidid kooli sisehoovi minema, sest siin koolis ei tohi pauside ajal koolis sees olla. Lõpuks peale pausi viisid õpetajad meid jälle klassi. Kõik võtsime toolid ja moodustasime mingi istumise rivi/ringi koridori klassi ette ja siis hakkasid õpilased ükshaaval klassis sees käime, et õpetajaga one-on-one rääkida tulemustest.
Meid on klassis vist mingi 24, niiet seal läks ikka päris pikalt ja tihtipeale nägi klassist välja tulevat õplast nutmas. Lõpuks oli siis minu kord ka ja kuigi mu tulemused just parimad polnud, siis õpetajal oli ikka ainult kiidusõnu mulle öelda. Et tal on ikka nii hea meel, et ma eksamid kaasa tegin ja ta näeb kui väga ma ise tahan keelt selgeks saada ja et ikka on nii tore, et nende koolis ka vahetusõpilane on jne.

Aga mu tulemused siis (kõik protsendid on 100st):
Kultuur: 15% ja õpetaja kommentaar: Väga tore, et tegid eksamil kaasa ja ma näen, et enamusest küsimustest oled väga hästi aru saanud ja sinu flaami keeles kirjutamine läheb juba palju paremini. Naudi oma vaheaega!
Inglise keel: 68% ja õpetaja kommentaar: Hästi tehtud, Merilin. Edu uusaastalubadustega ja häid jõule! (eksamil oli lisaküsimus, kuhu võis kirjutada oma uusaastalubadusi. Ja mu põhiline lubadus oli see, et ma tahan väga flaami keeles paremaks saada ja kuna mu inglise keele õpetaja on mu klassijuhataja, siis eksamitulemusi kätte saades ta ka ütles, et tema arust oli see nii tore, et ma sellise lubaduse olin kirjutanud)
Käitusmiseteadus 8% (ärge arvake, et ma nüüd käituda ei oska, see aine on tegelt hoopis midagi muud haha) õpetaja kommentaar: see on nüüd sinu teha, et anda endast 100% , et kaasa töötada alatest järgmisest tunnist eelmisel aastal ja korralikult õppida selle aine jaoks. Edu!
Religioon: 71%
Keemia: 44%
Matemaatika: 37% ja õpetaja kommentaar: ära karda küsida, kui miski sulle arusaamatu on, nagu näiteks mõni küsimus tunnikontrollis või eksamil!
Ja siis veel klassijuhataja üldine kommentaar: Me oleme rõõmsad, et sa meie koolis oled, Merilin ja su pühendumus flaami keelele on inspireeriv (wow haha). Jätka sama moodi ja su teisne semester kooli tuleb palju huvitavam. You can do it! Häid jõule!

Igatahes, peale pikka ootamist pidin veel ootama, sest peale kooli pidime minema sõpradega kohvikusse Coleti sünnipäeva tähistama ja siis pidime ju ära ootama kuni kõik oma tunnistused olid saanud. Kui kõik valmis olid, läksime koos kohvikusse ja istusime paar tundi seal ja lihtsalt mõnus pärastlõuna oli Coleti sünnat tähistades. Ta oli väga õnnelik kui nägi, et osa minu kingist on terve hunnik eesti komme :D
Samal õhtul sain linnas Jadega kokku. Praegu on Belgias "soe nädal" ja selle puhul toimub igasugu üritusi ja Mechelenis oli ka veel jõuluturg koos DJga. Jade ema müüs seal šokolaadi, niiet vahepeal saime tasuta söömas käia ja üldse väga mõnus õhtu oli. Sai glögi juua üle pika aja ja head muusikat kuulata.

Laupäeval tuli jälle varakult ärgata, sest oli plaanis Malviina ja Joaquiniga Maastrichti minna, mis asub Hollandis. Mul oli see hommik üks igavene ebaõnnestumiste jada. Kõigepealt jäin esimesest rongist maha, sest teel rongijaama poole avanes täpselt minu nina ees sild ja tänu sellele ei jõudnud ma õigeks ajaks rongikasse. Kuna järgmine rong oli pool tundi hiljem, siis jäin ma ka maha teisest rongist (sinna saamiseks pidin 2 korda rongi vahetama) ning lõpuks jõudsin tund aega hiljem kohale kui teised. Aga muidu oli päev supertore. Kõigepealt avasatsime mingi jubelaheda poe mis oli täis imelikke asju. Lõpuks jõudsime kohale ja jõuluturule ja see nägi väga ilus välja. Käisime seal veidi ringi ja midagi erilist seal osta polnud, Joaquiniga käisime korra ühe pika liumäe peal ja Malviina jäädvustas ilusti selle hetke :D Pärast läksime veel šoppama ja sööma ja tulime koju tagasi.

Ja postituse lõpust leiab ikka ja jälle pilte, no ei tohi nii pikki pause sisse jätta, postitused venivad liiga pikaks muidu, aga praegu tõesti üldse aega polnud, isegi magamiseks polnud aega viimastel päevadel.

_________________________________________________________________________________

Ik probeerde het in het Nederlands te schrijven, maar het was een beetje te moeielijk en ja..

Last Sunday we went to France with my host mum and dad. It's funny because here you can make daytript to places like France and Holland and Germany and England, just like in Estonia it would be to Finland and Latvia, but, well, here it's France and England..
Anyway. we visited a town whom name I can't remember, but it was a nice place, we also went to a restaurant and later we drove to the coastline, and that was gorgeous. Despite the rainy weather, it was so beautiful!

On Monday I had my last exam, let's just say I'm very happy that there's not that many exams in Estonia, I couldn't deal with this amount of studying and stress every year.

On Tuesday everybody else had their last exam and after that I joined Jomi and Jade to a cafe for some chill time.

On Wednesday Helen and Carmen and I went to Hasselt to explore the WInterland. At first we did a bit of shopping because omg, there's less than a week until Chritmas? Eventually we found our way to the Winterland and it looked so nice, it was decorated so christmassy and music was playing. We almost went skating but we didn't have enough cash left. There was also the home of Santa Claus, but when we showed up to his door, he wasn't home. We also bought some churros' but the guy who was making them wasn't really sure what he was doing, so they turned out a bit burned, but still delicious tho. After Winterland we had a nice coffee at a cafe en then went home. On Wednesday it was also 4 months since coming to Belgium, I don't think there's any point in saying how confused I am by these thoughts anymore. How has it already been 4 months kheb geen idee..

On Thursday I decided to make Cat Arthur for my family. Whilist making it I was also skyping with Helger, it was nice to see his face after 4 months haha. When I was done, I rushed to town to meet Debi. She was in Mechlen so we met up for a coffee and a chat. It's so weird, cause we both felt like we hadn't seen each other in absolute ages, when actually it had been about a week. I don't what to think about what's gonna happen when our exchange is over and she no longer lives an hour long train journey away from me? After cafe we did a bit of christmas shopping and saw how beautiful Mechelen is in christmas lights. In the evening I fed my family Cat Arthur and then basically liked it, just said that it's very sweet. And they weren't very impressed by the looks of it :D

Friday morning was the last one this year when we had to go to school, we had to go get our report cards. First we went to a hall where some teachers in christmas clothing san christmas songs to us, you can just imagine how hard it was for us to hold the laughter. Then we watched a video/film over something and when that was done, the teachers sent us out of the hall with singing again. We then went to our homeclasses, where we had about an hour of just doing nothing. I don't know what was the point of it, but the teacher who had to keep her eye on us was very bored and every once in a while just told somebody to put their phone away, whenever she caught somebody using it. We were just talking in our group and time went actually quite fast. But then we still had 15min break when we had to go outside because we're not allowed to be inside the school during breaks. Eventually we went back to our classes, took our chairs and sat in the hallway infront of our class. The students started going into the class one-by-one to talk to the teacher over the report card results.
Finally I got to go and even though my results weren't that good, the teacher still had only good to say to me. Basically that's she's very happy that I have taken apart on the exams and and she can see how much I want to learn the language and that they're very happy to have an exchange student in their school etc.

But here are my results, gonna write them in Dutch cause I think it's better.
Cultuur: 15% leerkracht: Leuk dat je hebt meegedaan, ik merk dat je sommige vragen echt begrepen hebt en ook het schrijven in het Nederlends ging al veel beter! Geniet van de vakantie!
Engels: 66% leerkracht: Goed gewerkt, Merilin. Succes met je voornemens (Ik zei dat ik beter wil zijn in het Nederlands) voor het nieuwe jaar! Have a happy Christmas!
Gedragswetenschappen: 8% (heh) leerkracht: Merilin, het is nu aan jou om je 100% in te zetten voor gedragswetenschappen om vanaf les 1 in januari mee te zijn en grondig te studeren voor dit hoofdvak. Succes!
Godsdienst: 71%
Natuurwetenschappen (chemie): 44%
Wiskunde: 37% leerkracht: Aarzel niet om vragen te stellen als iets onduidelijk is, zoals bv. een vraag op een toets/examen!
En mijn klastitularis heeft gezegd: We zijn blij dat je bij ons bent, Merilin en moedigen je inzet voor Nederlands aan. Blijf eraan werken, en je 2de semester zal nog interessanter worden. You can do it! Fijne Kerst!

Anyway, after waiting for a long time I had to wait even more because we were going to celebrate Colet's birthday after school, so we had to wait for eveybody to be finished. When everybody was done we went to a cafe and had a nice afternoon. Later that evening I met up with Jade in the town. There was kerstmarkt and DJ and just nice atmosphere.

On Saturday I had to wake up early again to go to Maastricht in Holland with Malviina and Joaquin. This morning was full of mishaps for me. First I had to miss my train because I had to wait for the bridge to be opened and closed, so I was late to the station. My next train arrived in Leuven too late, so I had to miss my next train too and eventually I made it to Maastricht an hour later than the others. But it was all good and we had a nice day. First we found a very weird shop full of a lot of weird things and probably spent a bit too much time in it. Finally we also made our way to the kerstmarkt and it was very nice. We walked around there a little bit and me and Joaquin also went down a huge slide, which Malviina nicely captured on a series of photos :D Later we went shopping a bit more and also had lunch/dinner and then went back home.

New years resolution: stop leaving so long breaks between posts (they get wayy too long), and try to write more in Dutch.

France








Hasselt










rongi ootamine väsitab ikka ära küll




Maastricht






The fear/joy in my face though

No comments:

Post a Comment