Friday 20 May 2016

Ma olin telekas!


Nagu pealkirigi juba ütleb, sattusin ma eelmisel nädalal televisiooni. Kuna ma käin koolis humanitaari suunas ja meie tunniplaanis on kultuuriõpe, kus meil juhuslikult on käsil meedia teema ja selle varjutagused ja kõik muu, siis avanes meile võimalus minna Belgia suurimasse tele ja raadio ülekandjasse (no absoluutselt ei tule eesti keelne sõna meelde, broadcaster).

Põhiline sündmus oli see, et meid võeti ühe väga hea mainega jutusaate publikusse, aga lisaks sellele saime ka muid asju teha, kui me juba seal telemajas kohal olime. 
Kolmapäeval peale kooli saime osadega rongijaamas kokku, kõik klassiõpilased ei tahtnud kaasa tulla, niiet meid polnudki väga palju. Brüsselisse jõudes jalutasime vrt'sse, kus võttis meid vastu väga südamlik naine, kes meile siis giidiks pidi olema. Algul näidati meile lihtsalt maja peal ringi ja me nägime sisse ka tuppa, kus käib kõik redigeerimine ja terve toasein oli lihtsalt ekraane täis ja igal pool olid juhtmed ja palju muid asju, aga see tundus üli lahe. Saime ka näha, kuidas spordiuudiseid filmitakse ja meile räägiti kõikidest telgitagustest, kuidas igal vabal hetkel tuleb uudisteankrut puuderdamas käia ja kuidas kõik valgustus on väga strateegiliselt paigutatud jne jne. Järgmisena viidi meid ilma filmimise ruumi, kus saime ise ka kätt proovida green screeni ees filmimisel ja 'ilma ütlemisel'. Lõpuks tehti meie grupile mingi special värk, nimelt viidi meid Ketneti stuudiosse, Ketnet on belglastele täielik lapsepõlve nostalgia, nagu eestlastele on võibolla 'Lastetuba' või kõik muud sellised saated, kus täiskasvanud inimesed meisterdavad ja näitavad multikaid ja tegelevad lastega jne. Lõpuks saime me süüa, mis oli vrt poolt meile tasuta, that moment, kui vegetarian option nägi parem välja ja maitses paremini kui lihatoit, hea et ma ikka üritan ka vaikselt sinnapoole liikuda, nii paljud olid kadedad. 
Peale söömist oligi aeg saate filmimiseks, mind pandi Jade ja Naomiga kohe ette ritta, otse saatejuhi tooli taha istuma, üldse oli seal stuudios väga mõnus õhkkond, kõik olid nii sõbralikud ja ajasid pidevalt hullu energiat meile sisse. Enamus saatekülalisi polnud väga kuulsad, ainult belglased teavad neid kusagilt, aga üks külalistest oli Milow, keda isegi teie võibolla teate. Ta on Belgia artist aga ta on ka väga tuntud välismaal ja ma teadisin temast juba enne Belgiasse tulekut, ma lihtsalt ei teadnud, et ta belglane on, eks oli ikka päris hull tunne teda päriselus näha ja temast 1m kaugusel istuda ja lives esinemas kuulda. 
Peale saate filmimist tegime veel paar pilti ja istusime kõik seal samas majas baaris ning jutustasime natuke, enne koju minekut.

Sellega mu tähelend ei lõpenud ning sama nädala reedel käisin külas raadios stuudios. Mu klassivennal ja väga heal sõbral Briekil on koos oma parima sõbraga raadiosaade, mida nad iga reede stuudios lindistamas käivad. Seekord kutsusid nad minu ka sinna kaasa ja ma sain isegi paar laulu tutvustatud ja paar sõna sekka öeldud nende saatesse. Üldse oli see üks väga lahe kogemus, näha kuidas see stuudio töötab ja kuidas täpselt neid nuppe seal kruttima peab ja mida kõike veel. 

Laupäeval toimus Mechelenis Jokofestival, kus ma ka Jadega käisin. Päeval oli seal niisama igasugused telgid ülespandud ja sai lihtsalt head ilma nautida ja ringi jalutada ja õhtul lõppes üritus peoga. 

Esmaspäeval oli meil jälle koolist vaba päev, sest jälle oli Belgias mingi riiklik püha, mis tähistab kevadist õitseaega ja et kõik on nii ilus ja tore ja kena. Me otsustasime sellel päeval aga Belgia rannikut avastada ja käisime ära ühes väga mõnusas mereäärses linnas nimega Oostende. 
Hommikul sain Gentis kokku Debi ja Malviinaga, ning Oostendes leidsime üles ka Joaquini ning meie rannapäev võis alata. Me olime kokku leppinud, et iga üks võtab midagi söögipoolist kaasa, et siis rannas üks mõnus piknik maha pidada. 
Liivale jõudes panime teki maha ja ladusime tohutus hunnikus sööki sinna peale. Terve aja me lihtsalt olimegi rannas, sõime oma sööke, vahepeal käisime vees ja tegime pilte. Nii mõnus oli lihtsalt olla, istuda, süüa, rääkida oma kallite sõpradega, üle sooja liiva paljajalu mere poole lainetesse joosta ja polaroidiga häid pilte proovida saada, muusika mängis, päike paistis ja kõik oli lihtsalt nii hea. 
Kuna me esialgse plaanitud rongi peale ei jõudnud (sest ilmselgelt jäätise ostmine oli olulisem), siis selle asemel, et tagasi mere äärde kõmpida, jalutasime hoopis linnas veidi ringi, ja ega see midagi väga erilist pole, aga nagu igas väiksemaski Belgia linnas, oli Oostendelgi oma kirik, mis oli vähemalt ilus vaatepilt. 
_________________________________________________________________________________

The caption already gives it away but yes, I was on tv! Since at shcool I follow a humanitarian branch, we're also getting culture science, where we just happened to be talking about media and everything that comes with it. We got a chance to go on local tv and radio broadcaster called vrt.

The main event was us, being able to be in the audience of a talk show, but in addition to that we actually got to do a lot more at the vrt.
On Wednesday after school we all met at the Mechelen station and went to Brussels, where we found the vrt house. We got ourselves a very lovely tour guide, who walked us through the Flanders part of the vrt. We got to see the room where they film the sports news, and we also found out about a few secrets that they use while filming these kind of programmes. We also got a peek into the editing room and later we were taken to the weather room, where we could perform in front of the green screen, acting as the weather woman and of course, taking pictures. Finally we got a chance to see the Ketnet studio, which is literally the definition of childhood for belgians my age, they were all fangirling, while I stood there, not knowing what to do or who any of those people are, it was still really nice though.
Right before filming we also had dinner at the canteen and then it was time to go to the studio. It was so awesome to see all the behind the scenes to a show that I would sometimes watch at home, on the couch. We were sat in the front row, right behind the seat of the show host. It was such a nice atmosphere and everybody was so friendly and energetic, it was just awesome. One of the guests at the show was Milow, who, not gonna lie, I was the most excited about. I love his music, and the fact that I sat 1 meter away from him and I got to hear him sing live, it was pertty amazing.
After the filming was done we took some pictures and sat at the bar until we had to leave to catch the train.

On Friday I got to check out a radio studio where my good friend Briek and his best friend record radio shows. It was pretty cool to see how all the buttons work and I even got to introduce a song to the radio show.

On Monday we had a day off school again. For that we decided to explore the belgian coast line and visit a town called Oostende. In Gent I met up with Debi and Malviina and in Oostende we also found Joaquin and together it was time to head towards the sea.
We all had agreed to take something to eat with us, to have a chill beach picnic, so we sat ourselves down on the sand, laid out all the food we had (there was a lot!) and started enjoying the day.
It was so nice to just be there, listening to chill music, chatting with your exchange student friends, eating delicious food, taking silly photos, bare feet running through the sand towards the water, trying to get good polaroids, it was just so good.
Before leaving we also decided to walk around the town a little bit, it wasn't anything special, but just like in every smallest town and village of Belgium, Oostende had its church, which was still nice to look at.

tv



Eline tahtis lennata


radio


Joko


lihtsalt pidi saama ära mainitud

Oostende











Just chillin' in a tube

Oma eestlastega sai ka vahepeal pildile

No comments:

Post a Comment