Monday 11 April 2016

Vaheaja seiklused


Nonii, vaheaeg on mul nüüd läbi ja nüüd ongi jäänud veel 2 kuud koolis käia, 1 kuu eksameid ja vahetusaasta ongi läbi. Päris karm reaalsus kui aus olla. Aga praegu selle peale mõelda ei taha ja parem kirjutan sellest, millega vaheajal hakkama sain.

Neljapäeval sain kokku Heleniga ja temaga koos avastasime Dinanti. Dinant on üks linn Wallonia osas, ehk siis seal on sellin mõnus mägine maastik, millega me Eestis üldse harjunud pole, niiet põhimõtteliselt on iga linn Wallonias minu jaoks ilus. Ilmaga meil väga vedanud ei olnud ja enamuse ajast kallas vihma, aga sellegipoolest oli üks megatore päev. Dinant on kodulinn Adolphe Saxile, mehele, kes leiutas saksofoni, ning seepärast on üle terve linna näha väiksemaid ja suuremaid saksofoni kujukesi ja ühel sillal on mõlemal pool teed rida saksofone, nagu allee. Käisime seal tänavaid mööda niisama ringi ja lõpuks otsustasime ka Dinanti tsitadelli otsa minna. Üles viis meid suusalift, mille sees oli üpriski õudne sõita aga kohale me jõudsime ja vaade oli tegelikult väga ilus, isegi vihmase ilmaga. Käisime natuke seal ringi ja imetlesime seda vaadet erinevate nurkade alt ja lõpuks läksime mäepealsesse kohvikusse sooja ja ostsime väga belglaslikult friikaid majoneesiga. Ja nii see päev lõppeski, tore oli jälle eesti keeles rääkida ja vanduda, not gonna lie.

Reedel võtsin ette järgmise Wallonia linna nimega Mons, seekord koos Joaquiniga. Kohale jõudes polnud õrna aimugi kuhu poole minna, niisiis leidsime mingi jalakäijate silla ja hakkasime lähima kirikutornini kõndima, aga siis järsku le wild Joq märkas suurt IKEA silti meie selja taga. Ta polnud seal varem kunagi käinud niisiis otsustasime oma lõunaks süüa odavaid ikea lihapalle. Ega mul oli ka esimene kord kui ma ikeas midagi söön ja päris korralik värk on see ja väga odav, sain pearoa, magustoidu ja joogi vaid 8 euri eest kätte. Peale söömist kolasime niisama ikea peal ringi ja mõtlesime kui lahe oleks seal töötada ja erinevaid tubade disaine kokku panna.
Peale ikeast välja pääsemist (see pood on ikka tõeline labürint) läksime lõpuks siis linna keskuse poole ka kus kõik need ilusad katedraalid ja purskkaevud ja tsitadell on. Algul käisime ühe lossi juurest teise juurde ja tegime pilte ja siis lõpuks ronisime mööda mäge mingi kiriku katusepargile (i'm just as confused as you are). Aga see oli ülimõnus ja ilm oli nii soe ja suvine ja nii me seal pikutasime muru peal ja nautisime päikest üks pool tunnikest. Hiljem vaatasime veel keskturul ringi ja istusime kohvikus ja siis oli jälle aeg tagasi rongi peale joosta.

Peale seda päeva oli mul millalgi veel tantsuproov sest juba varsti varsti tuleb show, aga endiselt igatsen Free Flowd!! Peale seda proovi käisime osade teiste tantsijatega baaris istumas ja bondimas ja selline mõnus pärastlõuna oli.

Esmaspäeval läksin Genti ja sain seal Debiga ja ta parima Šveitsi sõbrannaga kokku. Sõbranna oli talle paariks päevaks Belgiasse külla tulnud ja siis otsustasime kõik kolmekesi ühe mõnus päeva Gentis veeta. Käisime lossis ringi ja chillisime niisama linna peal, tegin väikse patu ka ja ostsin uue kleidi endale, kõik need kevade kollektsioonid on lihtsalt nii ilusad et raske on lihtsalt mööda vaadata. Õnneks H&M on odav pood hahah. Pärast nautisime veel homemade lemonade'i ja burgereid ühes burgeribaaris ja lõpetuseks istusime purskkaevu ääres ja nautisime päikest jälle :D

Teisipäeval oline kodune ja otsustasin perele süüa teha. Ostsin poest vajalikud ained et teha kartulisalatit ja juustukooki ja no palju raskem oli see tegu kui oleks osanud arvata. 4 tundi jändasin köögis et kõik valmis saada. Aga kartulisalat läks perele väga hästi peale ja juba ütlesid, et järgmine kord mõni grillpidu on, siis ma parem tehku seda salatit jälle. Ja oreo juustukook tuli ka hästi välja, success.

Kolmapäeval võtsime Jadega ette järjekordse Wallonia linna, Namuri. Algul ekslesime ringi ja otsisime mingitki vaatamisväärsust aga leidsime hoopis 1€ poe. Lõpuks jõudsime siiski keskusesse välja ja jalutasime seal ringi ja avastasime ja istusime mingil paltvormil ning nautisime päikest ja mingi kohaliku elaniku muusikat, mida ta sealt valjult üle terve linna mängis. Peale Pizza Huti lõunat ronisime tsitadelli otsa. Seal oli ka mingi kuldne kilpkonn, backstoryt ma ei tea, aga ma tean seda, et kunagi oli see kuju hoopis mere ääres, linnas nimega Oostende, mis on täiesti teisel pool Belgia otsas, niiet ma ei tea kuidas ja mis jõududega see suur kullast kilpkonna kamakas nüüd sinna mäeotsa saadi. Aga muidu oli vaade jälle super ja nägi üle terve linna ilusti.
Kuna ma olime Namuris juba suht varakult platsis, siis peale mäe otsas käiku oli meil veel palju vaba aega ja koju ka väga ei tahtnud minna, niisiis sõitsime rongiga Gent, mis on ka Namurist päris teisel pool Belgiat. Aga vaheajal on rongiga selline go unlimited diil, et maksad 12 euri ja siis terve 2 nädalat sõidad rongiga ringi palju tahad. Gentis hakkasime mingit student bari otsima sest see linn on tuntud üliõpilaste poolt ja lõpuks leidisme ka mingi ja istusime seal veidi aega. Hiljem seiklesime läbi vihma rongijaama poole, kumbki ei teadnud kus pool see asub ja telefonide akud olid ka tühjad, niiet pidime ainult kohalike juhatuste peale lootma. Lõpuks jõudsime elusalt Mecheleni ja tegime Jade juures sleepoveri.

Neljapäeva hommikul läksin otse Jade juurest rongijaama oma kahele eestlasele vastu, et üks päev Mechelenis veeta. Käisime mööda tänavaid ja ma avastasin ise ka uusi kohti Mechelenis, kuhu tavaliselt väga ei satugi. Muidugi käisime ka läbi oma kallist vene poest ja Carmen ja Helen ostsid kohukesi. Päeva lõpetasime ühes mõnusas raamatukogus/kohvikus ja no täitsa lõpp et ma varem sellest kohast mdagi ei teadnud. See oli nii cozy, sai lihtsalt raamatuid lehitseda või tasuta wifit kasutada ja oma tassikest teed või kohvi juua. Pärast saatsin nad rongijaama ära ja tulin ise koju tagasi.

Reede päeval olin kodus ja õppisin ning õhtul läksime perega sõpradele külla. Jumal tänatud et pere sõpradel on ka minuvanused lapsed, aasta algul olid nemad ju mul tegelikult esimesed kohalikud sõbrad ja ei teagi mida ilma nendete oleks tegema pidanud haha.

Laupäeva õhtul kutsus Jade mind jälle enda juurde kuna tal polnud vanemaid kodus. Tegime väikse naisteka ja kokkasime jne.

Pühapäeva hommikul läksin Jade juurest koju et kähku duši alt läbi käia ja siis olin juba jälle teel rongika poole et Joaquinile vastu minna. Käisime pühapäeval technopolises mis asub siin samas Mechelenis ja on üks ahhaa sarnane koht ainult et kõvasti suurem. No ega me terve päeva jooksul teisi omabanuseid ei näinud aga siiski oli tore päev ja tegelt oli päris huvitav kogu see värk seal mida sai näha ja katsetada. Hiljem mängisime seal samas väljas ka suurt kabet, ma muidugi võitsin :D
________________________________________________________________________________

Wel, vakantie is voorbij en ik ben terug op school, nu heb ik nog maar 2 maanden op school en 1 maand voor examens en dan moet ik al terug naar Estland. Reality check, hé. Maar nu zal ik wat schrijven over wat heb ik met mijn vakantie gedaan.

Op donderdag ging ik naar Dinant met Helen. De landschap in Wallonie is heel verschillende van de landschap in Estland, alle bergen (die eigenlijk geen echte bergen zijn haha) etc. en dus vind ik alle steden in Wallonie supermooi. De hele tijd was het keihard aan het regenen maar toch was het een leuke dag. Adolphe Sax (de uitvinder van de saxofoon) is geboren in Dinant en dus is de heel stad vol met saxofoon beeldjes. We liepen er gewoon rond en uitendelijk gingen we naar boven met een skilift om het uitzicht te zien. Omdat het aan het regenen was, was het ook koud dus wouden we ergens warm te gaan, we vonden een kleine cafetje erboven en bestelden gewoon frietjes met mayo, typische belgen haha. Dat was ons dagje en om eerlijk te zijn was het heel tof weer in het Ests te praten en zweren haha.

Vrijdag was het tijd om een andere stad in Wallonie te bezoeken, deze keer Mons met Joaquin. In het station van Mons hadden we echt geen idee waar we naartoe moeten en dus gingen we gewoon op een voetgangers brug en daar zag Joaquin een groot IKEA bord. We gingen naar daar om ons lunch te hebben. De typische frietjes met gehaktballetjes, het was lekker en heel goedkoop hahah, ikea perks. Na het eten liepen we rond ikea en probeerden ons weg eruit te vinden, gemakkelijk was dat niet. Volgens mij is IKEA echt een doolhof. Wanneer we eindelijk terug buiten waren gingen we gewoon naar het eerste kasteel of kerk dat we konden vinden en ja Mons is een mooie stad met mooie gebouwen.Volgende bestemming was een park op een overkapping van een kerk of iets. Raar ik weet het, ik snap het ook niet. Maar het was een mooi park en het weer was eigenlijk zalig dus liggen we in het gras voor aantal minuten. Daarna vonden we de grote markt met de fontein en alles en een cafetje daar was een mooie puntje voor de dag.

Op Zondag had ik generale repetitie voor mijn dans show. Nog maar 5 dagen tot de show! Na de repetitie gingen we naar een cafe met sommige mensen en dan ging ik gewoon terug naar huis. 

Maandag was een leuke dag in Gent. Debi haar beste vriendin van Zwitzerland was in Belgie en we gingen naar het kasteel van Gent, het was kei mooi. En Sheryl is echt een toffe meisje haha. Nadat liepen we rond Gent en gingen naar een burger baar voor het eten. Uiteindelijk zaten we bij een fontain en genoten van de zon. Het was super lief om Debi weer te zien, laatste keer was gewoon te lang geleden en ik had haar echt hard gemissen.

Op dinsdag heb ik gekookt voor mijn familie. Er was oreo kaartaart en aardappelsalade (iets ests). Blijkbaar was het lekker, volgens de familie, haha en ik vond het heel fijn om na 8 maanden weer de aardappelsalade te eten. 

Op woensdag hadden we een plan met Jade naar Namur te gaan, de volgende stad in Wallonie haha. We waren in het station van Mechelen morgen vroeg omdat Jade zot is, maar Namur is een mooie stad en er is veel te zien. In het begin waren we een beetje verloren en in plaats van de grote markt hebben we een 1€ winkeltje gevonden. Eindelijk waren we op de markt en er was een platform en paar kerken en zo'n dingen, twas mooi. Na de lunch in pizza hut gingen we naar de citadel. Er was een groot gouden zeeschildpad en ik ken de backstory niet maar ik weet dat vroeger was het zeeschildpad in Oostende maar ja bijkbaar is hij nu in Namur en ja, die is mooi, en iets speciaal haha. Na de citadel was er niks anders te doen waarna we rond 15u00 besloten naar Gent te gaan. 
In Gent gingen we weer naar een cafetje en liepen gewoon rond en dan probeerden we door het regen terug naar het station te gaan. Maar het was moeilijk, de batterijen van onze gsms waren bijna leeg en dus moesten we aan locals te vragen. Het was een succes en eindelijk hadden we een sleepover bij Jade.

Donderdag ochtend ging ik recht van Jade naar het station om Carmen en Helen te ontmoeten. Weer een leuke dag met mijn Estlanders en natuurlijk was de russische winkel met kohukesed het hoogtepunt van onze dag. Later vonden we een zeer gezellige cafe/boekwinkeltje waar we onszelf konden opwarmen met een lekkere thee.

Op vrijdag avond gingen wij bij familie vrienden en het was gewoon een chill avond, op zaterdag avond ging ik weer bij Jade om een ladies night te hebben, we hebben gekookt en gebabbeld etc. En op Zondag bezochten we Technopolis met Joaquin. Het was wel een leuke dag en eigenlijk hebben we niemand van onze leeftijd daar gezien maar ik vond het toch een interessante plaats te bezoeken.

Dinant











see saksofoni sild
Mons
teel IKEA poole leidsime le wild toidukäru







am I doing it?


mdea selline väga chill prantusmaalik tänav oli



Gent










Namur


am I doing it???



carveerisime oma initsiaalid puusse, et paari aasta pärast tagasi tulla, ehk on alles veel





Vihmavarjulubi
no eestlased ikka ossitamas




Technopolis




1 comment: