Wednesday 30 March 2016

Vahepealsed tegevused (Easter in France)


Hi hey hello, long time no see, mul hakkas nüüd vahepeal vaheaeg ja aega on vähe olnud et midagi kirja saada. Kõigepealt ütlen igaks juhuks, et jah, ma olen elus peale neid Brüsseli sündmusi, päris pingelised paar päeva olid ja ma isegi kirjutasin eraldi postituse, et enda frustratsiooni välja elada ja mitte teisi, rõõmsama tooniga postitusi ära rikkuda (saate seda lugeda siia klikates).

Millalgi paar nädalat tagasi ma käisin Malviinaga Brüsselis, ta kirjutas mulle, et seal on üks Soome pood kus müüakse Fazeri šokolaadi ja ma ajasin kohe endale jalad alla ja olin teel Brüsseli poole. See pood oli ülimõnus, selline väike kodune kohvik-pood mille teisel korrusel oli raamatukogu soomekeelsete raamatutega ja nurgas oli ka vana klaver, mille peal Malviina mulle Pippi tunnusmeloodiat mängis haha. Hiljem jalutasime veel niisama ringi ja nautisime seda, et Belgiasse on kevad kohale jõudnud. Viimased paar nädalat on nii mõnus ja soe ilm olnud ja ainult paaril üksikul päeval on vihma sadanud. Mina muidugi läksin liiga hoogu sellega ja riietusin liiga kevadiselt kohe, niiet viimased nädalad olen ma nii on and off haige olnud, ükspäev parem ja teine jälle halvem, aga praeguseks on vist jäädavalt üle läinud. Aga ma olen ju selline inimene, kes haiguse korral midagi ette ei võta ja lihtsalt ootab natuke kuni see ise maagiliselt mööda läheb ja kohe kui natuke parem on tõttan jälle välja nagu poleks kunagi haige olnudki, siiamaani on mu immunsus süsteem kenasti hakkama saanud ja polegi mingit sekkumist vaja olnud hahah.

Igatahes, vahepeal käisin ma siis veel Londonis paar päeva, mille kohta olen juba kirjutanud siia blogisse.

Peale Londonit mingi päev kutsus Joaquin mind Geeli, seal oli parasjagu Kermis käimas, mis on selline lõbustuspargi taoline asi, igasuguste atraktsioonide ja värkide särkidega. Ilm oli jälle muidugi super ja algul jalutasime niisama ringi seal ja vaatasime millega tegemist on. Lõpuks otsustasime, et me tahame ikka midagi teha ka, ja kui me midagi teeme siis parem ikka kõige hullemale atraktsioonile mida oli näha üle terve laada. Selline vist 14m kõrgune pikk pulk, mille kahes otsas istuvad inimesed, ja see siis keerutab sind seal ühtepidi ja teistpidi ja vahepeal käid ülepea ka ja selle tippkiirus on 100km/h. Mul veel nii selgelt meeles pilt kui lõpuks peale paarikümmend sekundit tiirutamist ma lõpuks julgesin oma silmad lahti teha ja mulle avanes pilt kus kõik need majad ja kirikutornid on taevas ja sinine teavas on maas. Aga ülilahe oli, kui sealt lõpuks maha saime siis tükk aega me olime nagu I can't believe I've just done that hahah. Peale seda käisime niisama ringi ja istusime kohvikus ja nautisime ilma.

Siis järgnes sündmusetu (viimane!!!) koolinädal enne 2 nädalat vaheaega mida me reedel tähistasime sõbranna juures sleepoveriga millest järgmisel hommikul me startisime perega Prantsusmaale Lihavõtete nädalavahetuseks. Belgias on vist selline komme, et pmst iga pere läheb selle sama vaheaja esimesel nädalal kusagile puhkama. Näiteks osad sõbrad on mul praegu Austrias või Bengalis või Itaalias või samuti Prantsusmaal jne.

Prantsusmaal olime rentinud mõnusa majaksese, mille rõdult avanes vaade merele ja sinna saamiseks tuli ainult jalutada 400m allamäge. Väga mõnusad 4 päeva oli mere ääres lihtsalt puhata, üks esialgu nõme asi oli see, et meie hotellis ega kusagil seal lähedal polnud wifit, ja internetti sain terve selle puhkuse jooksul ainult ühe korra, kui leidisime restorani, kus oli free wifi, aga tegelikult oli see ju isegi õnnistus, sai ennast veidi välja lülitada ja lihtsalt perega aega veeta lauamänge mängides või väljas jalutades. Esimesed kaks päeva käisimegi mere ääres niisama mööda vett jalutamas ja pildistamas ja avastasime veidi ümbrust ja otsisime kohalikke pagariärisid ja käisime väljas söömas. Esmaspäeval tulid meile sõbrad küll üheks päevaks, nendega avastasime mingit linna mille nime ma ei mäleta, käisime mööda poode ja tänavaid ja istusime kohvikus jne, ma sain oma olematut prantsuse keelt lihvida ja nüüd ma tean kuidas kohvikus kuuma šokolaadi tellida.
Teisipäev oligi juba viimane päev, peale lõunat hakkasime sõitma ja tegime veel vahepeatuse Nieuwpoortis, mis on üks väga mõnus Belgia mere äärne linn. Ja koju jõudes üritasime maha magatud sarjadega tagasi järjele saada.
Photo credit: me/Myrthe
_________________________________________________________________________________

Hi hey hello, long time no see, my vacation started and I haven't had much time to write about what I have been up to. First of all, yes I am still alive after all that's been going on in Brussels, it was a pretty tense few days and I actually wrote a blog post about all my frustrations, so I wouldn't have to ruin a happy-toned blog post with that (you can read it bu clicking here).

Sometime a few weeks ago I went to Brussels with Malviina, she told me that there's a Finnish store that sells Fazer chocolate, I quickly got on my feet and I was on my way to Brussels. The store was so chill, it was a kind of cafe-shop and on the second floor there was a librarly with a bunch of Finnish books and in the corner stood an old piano on which Malviina played the song from Pippi. Later on we just walked around the town and enjoyed the fact that spring has srrived in Belgium! The last few weeks have been awesome, fairly dry and and pretty warm. I, of course, got too into it and started wearing spring-y clothes right away, thanks tho what for the past few weeks I've been on and off sick, one day better, the other not so good, but by now I think it's permanently over, yess.

Anyway, after that I went to London for a few days, I already wrote about it on my blog.

And after London I went to Geel with Joaquin, the Kermis was in town for a week, which is basically an amusement park with all different kinds of attractions. The weather was again amazing and at first we just walked around and saw what exactly was going on there. Then we decided that we want to do at least something, and of we're gonna do something, then of course we'd have to go to the craziest ride of the fair. It was a long stick that was, I think 14m tall, on the two ends there's people sitting and the stick is then turning you around in two directions, and for awhile you're also upside down, the top speed was 100km/h. I rember so clearly the pictire when I finally, after a few seconds of serious spinning, dared to open my eye and all I saw was that all the houses and church towers were in the sky and the sky was where the ground was supposed to be. But it was so cool, when we finally got off there, for a while we were both like I can't believe I've just done that haha. After that we just walked around and sat in a cafe and enjoyed the weather.

That Sunday was followed by a pretty eventless (last!!) school week before my 2 weeks of vacation, that we celebrated on Friday with a sleepover at Jade's place. The next morning from that we got on our way to France for the Easter weekend with my family.

In France we stayed in a cozy house by the sea, and our balcony actually had a view over the sea which I found amazing. It was a very nice 4 days just enjoying the coast line and the life in a French town. In our hotel there was no wifi, which was both a curse and a blessing at the same time, during that 4 days we did manage to get wifi once tho, in a restaurant that we went to on the second evening. Basically we just spent time taking walks along the water and on Monday our friends from Belgium came. With them we discovered a town which name I can't remember, but we just strolled around the streets and sat in a cafe and I could polish my un excisting French knowledge, now I know how to order a hot chocolate in French!.
Tuesday was our last day there and after lunch we took off and made a stop in Nieuwpoort, which is a nice Belgian seaside town.
Photo credit: me/Myrthe



Me olime seal üleval!!!!

Emotions

France






spreading the message


don't ask...








when the wind so strong you can sleep on it




Pour Bruxelles (da flag)


No comments:

Post a Comment