Monday 21 March 2016

London baby!


London on jällegi üks linnadest, kuhu alati reisida olen tahtnud. Kogu see briti kultuur ja viisakad inimesed ja keel ja vaated, London oli mu bucket listis 1. kohal paikadest mida külastada. 
See nädal käisimegi kogu year 5'ga kolmeks päevaks Londonis, pole vist vaja mainidagi, et kõik ootasid seda reisi pikkisilmi ja väga paljude jaoks oli see samuti esimene kord. Kui ma terve oma elu Belgias oleks elanud ja London mulle nii lähedal oleks, siis oleks ma juba ammu seal ära käinud haha. 
Ma täiega nautisin seda reisi (kuigi terve selle aja olin ma tegelikult haige ja mu hääl kõlas nagu see kuuluks surevale varesele), lihtsalt see kui kuuled enda ümber seda ehtsat briti inglise keelt ja iga kohalik, kellega kasvõi paar sõna vahetad, on probably kõige viisakam inimene keda sa kohanud oled (for real tho ja väiksed lapsed on kõige armsamad!!) ja kui sa lähed marketile, et süüa osta aga lõpuks jääd müüjaga pikemalt jutustama, mis juhtus pea iga kord, kui seljataga mingit järjekorda polnud ja kui sa näed neid punaseid double-deckereid ja musti taxisid mööda kimamas, ma juba tahaks sinna tagasi minna. 

Aga ja, reisist ka siis, kolmapäeva hommikul kell pool 6 startis buss Mechelenist ja kahjuks ei saanud me minna Eurotunneli kaudu, nii et pidime laevaga leppima. 
Kohale jõudes viisime oma kodinad hotelli ära ja läksime ise edasi Londonit avastama. Alustasime tuuri GPS huntiga, mis tegelikult polnudki väga mingi ülesanne, oma grupiga käisime lihtsalt Londoni peal ringi ja pidime teatud kohad läbi käima ja väikseid ülesandeid lahendama. Selle käigus nägime ära Buckingham Palace, kus rääkisime veidi turvadega juttu, et oma küsimusele vastuseid leida, kõndisime läbi green park'i ja lõpetasime Piccadilly väljakul. Mulle meeldis see, et absoluutselt iga ülesanne nõudis mingil hetkel kohalikega suhtlemist, kas siis selleks, et teed küsida, või informatsiooni saada, või et lasta neil su kit-kat'i reklaami vaadata. Peale seda anti meile siis vaba aega, mille jooksul algul käsime niisama ringi ja pildistasime ja siis leidisime üles Nando's'i, kuhu ma väga minna tahtsin, ja sõime seal oma kõhud täis ning peale seda saime teistega kokku ja järgmine asi pidi meile üllatus olema. Üllatust oodates sündis ka Londoni reisi tippvideo, kuna mul oli terve selle aja hääl ära ja ma kõlasin nagu ma ei tea misasi, siis mu sõber otsustas mind filmida parasjagu kui ma mingit lolli nalja tegin, tulemust võite näha youtubes siin :D 
Üllatuseks oli meile see, et meil oli 2 giidi, kes viisid meid läbi Jack the Ripper'i jalajälgede ja rääkisid meile täpsemalt nendest mõrvadest ja kui suur see müsteerium oli jne. Väga põnev aga kell oli siis juba nii palju ja kõik olid väga sleep deprived ja külmusid niiet me olime väga õnnelikud kui lõpuks tagasi hosteli jõudsime. Aa ja omg terve aeg sõitsime ringi ju tube'ga mis oli ka nii lahe, meil olid täitsa oma enda Oyster Card'id jne, üli fancy. 

Teisipäeval käsime mööda London Embankmeti ja ülesandeks oli tegelikult küsimustele vastused leida, aga põhiline oli siiski see ringi jalutamine ja Londoni nägemine. Seal nägime siis seda skyline ja palju käsitöö poode ja sellist rahulikku linnaelu ja Londoni veidi kunstilisemat poolt. Lõpuks jõudisme välja Borough Marketile ja Jadega ostsime kohalikulst putkast Fish 'n' chips'i ja kõndisime sellega läbi marketi. See market oli ka nii mõnus, kõik kaupmehed oma tooteid müümas ja iga kord kui midagi ostsid, jäid ikka müüjaga pikemalt lobisema. 
Edasi liikusime muuseumitesse, me olime oma grupiga valinud Sherlock Holmes'i muuseumi, lahe oli näha seda maja koos kõigi asjadega mida nähes tuli äratundmisrõõm. Kuna majamuuseum oli üpris väike, saime me tunnikese rohkem vaba aega, selle aja sees avastasime King's Cross'i stationit ja Naomi ja Jade fangirlisid Harry Potteri poe üle, ma olen vist ainuke inimene maailma peal, kes pole sellest sarjast ühtegi raamatut lugenud ega filmi näinud, niiet ma ei osanud seal väga kaasa rääkida. Aga edasi me liikusime Oxford streetile shoppama, jälle selline famous tunne tuli, nagu omg ma olen oxford streetil, see on ju nagu filmis. 
Peale seda kohtusime taas kõigiga Westminster Cathedrali juures ja läksime edasi Billy Ellioti vaatama. Appi see muusikal oli nii super! Kõik kes seda veel näinud ei ole, soovitan väga vaatama minna, ma läheks ise hea meelega ka uuesti kui saaks. Aga jällegi üks super kogemus on Inglismaal, selles õiges briti inglise keeles täitsa muusikali originaali näha, minu meelest palju lahedam kui sama asja näiteks Eestis eesti keelde tõlgituna vaadata. 

Reede oligi juba viimane päev (appi need 3 päeva läksid nii kiiresti, need nagu polekski olnud) ja hommikul läksid grupid jälle laiali eelnevalt valitud muuseumisse, aga no me olime valinud Camden Marketi ja ma olen valikuga nii rahul. See õhkkond seal on nii mõnus, ja btw terve selle kolme päeva jooksul oli meil ilmaga nii vedanud, mõnus soe ja mitte ühtegi vihmapiiska. Seal marketil ringi käia ja erinevaid putkasid külastada ja kaubelda, no mida veel tahta onju. Seal kohtasime ka päris huvitavaid kujusid, ühest neist lisan siia alla ka video, sest ei saa lihtsalt jagamata jätta. 
Paar tunnikest veetsime siis Camdenis ja siis oligi aeg tagasi minna, saime kõik O2 Arenal kokku ja tagasisõit võis alata. 
_________________________________________________________________________________

London is once again one of the cities that I've always wanted to visit. With the whole British culture and polite people and the language and views, London was the number one place to visit in my bucket list.
This week the whole year 5went to London for three days, I don't think I need to mention that everyone was very excited for this trip, and for many people it was also the first time in Lodon. If I had lived my entire life in Belgium, and London would be that close to me, I would have been there, drinking tea with the queen, a long time ago haha.
I really enjoyed this trip (though the whole time I was sick, and my voice sounded as if it would belong to a dying crow), just hearing this real British English around you and the fact that every local that you talk to, is probably one of the politest people you've met (for real tho, and small kids are especially cute!!) and when you go to a market to buy food but end up chatting away with the salesman and when you see the big red double-deckers and cute black cabs rushing by you, I already can't wait to go back there. 

But yea, about the trip now. Wednesday morning at half past five our bus left Mechelen and unfortunately we couldn't go by the Eurotunnel, so we had to settle for a boat.
After arrival we took our luggage to the hostel and went on with our day, discovering London. GPS hunt started our tour, which really was not much of a challenge, we just wandeled around London and we had to go through certain places and solve small tasks. During that walk we walkd past the Buckingham Palace, where we asked for anwsers from the security guards from there we continued on through Green Park and finished on the Piccadilly square. I like the fact that every task required, at some point, communication with the locals, whether to ask the way, or to get information, or to let them guess your Kit-Kat ad. 
After that we got some free time, during what we just walked around and took photos and we also managed to find Nando's, where I personally really wanted to go to eat, so we had dinner there and after that we met up with everybody else for a suprise that the teachers had organized for us. 
While waiting for that suprise the hit video of our London trip was born, since the whole time I had basically no voice what so ever, my lovely friend Naomi decided to film me trying to make a stupid joke, the result of it you can find you youtube by clicking here :D

On Tuesday we wandeled around the London Embankment and our mission was to anwser some certain questions in the paper but the main thig was still enjoying the famous skyline view and just the kind of artsy side of London I guess. We ended up at Borough market where Jade and I bought fish 'n' chips from a local stall and we just looked through the market. It was so nice, everybody was selling their own stuff there and every time you bought something, you most likely stayed talking with the salesman for a while, unless there was a line behind you, it was just very nice and the weather was amazing.
From then on we each group went to their chosen museum, we discovered the Sherlock Holmes museum. It was cool to see the house with all the things that you would recognize from the film. Since the museum was rather small, we got a bit more free time so we checked out the famous King's Cross train station, Naomi and Jade fangirled over the Harry Potter shop haha. And from then we moved on to Oxford street. It was super cool, it really felt like we were in a movie, like we were in THE oxford street, THE shopping street, it was just awesome. 
Later we met up with everybody again and we went to see Billy Elliot. This musical is a.m.a.z.i.n.g! You have to go and see it, I would definitely see it again. But I feel like nothing beaths seeing a musical in it's original version, actually in England, not translated in any other language.

And Friday was already the last day (these 3 days went terribly fast!), in the moning all the groups spread out again, we went to the Camden market with some people and it was so nice. We just looked around there and met some interesting people, one of them I have made a video of and I just need to share it, so it will be below with all the other photos. Later we all met up at O2 Arena and the drive back could begin.


Esimene pilti Inglismaast



when you see it


Ei taha teadagi, mitu korda keegi peaaegu auto alla jäi, kuna vaatas valele poole teed




Piccadilly




Jack da ripper






ausalt ei söönud neid üksinda ära










da roooom

When u expect to get an English breakfast but then you receive this










suht squad goals

No comments:

Post a Comment