Wednesday 9 December 2015

Sinterklaas feestjes

Eelmine reede polnud mul ei eksamit ega kooli ja kodus niisama istudes hakkas igav, niiet otsustasime hoopis Joaquiniga Antwerpenisse minna. Põhiidee oli veidi jõulušopingut teha, aga ega me ei teadnud täpselt kuhu minna. Lõpuks jõudsime mingi kaubanduskeskuseni ja veetsime umbes poolteist tundi Tigeris ja Joaquin nägi ka ära kui super pood see on. Ja seal keskuses oli ikka mõnus jõulutunne, sest seal oli mitu ehitud kuuske ja kõiksugu muid jõulukaunistusi. Pärast jalutasime veel niisama linnas ringi ja siis oligi aeg tagasi minna.




Kuna 6. detsember on Sinterklaas, siis YFU oli ka selle puhul meile väikse kokkusaamise korraldanud.
Laupäeval (5. detsembril) kogunesime kõik Leuvenis, pooled meist jäid hiljaks, niiet olime juba alguses graafikust maas haha. Kui lõpuks kõik kohal olid, siis vabatahtlikud kogusid meie kaasatoodud jalatsid, porgandid ja suhkrutükid kokku (Sinterklaasile ja ta hobusele). Meid jaotatai gruppidesse, anti kaardid ja edasi pidime linna peal orienteeruma hakkama. Mind valiti millegipärast jälle grupiliidriks, kuigi ma ütlesin, et mu orienteerumisoskus on nullilähedane :D Aga ilm oli megailus, grupiga oli mul ka väga vedanud ja jõudsime ka peaaegu kõik punktid läbi käia, vahepeal kohalike käest siiski abi küsides. Viimases punktis ootas meid Mathias, tegime tema antud ülesande ka ära ja siis avastasime, et olime hiljaks jäämas ning kiirustasime siis kõik koos jaama poole tagasi. Sealt läksime edasi mingisse baari, mis oli meile reserveeritud. Kõigepealt vaatasime ühte videot Sinterklaasist, siis pidime laulma õpitud Sinterklaasi laulu, mille ajal kõndis uksest sisse Sinterklaas oma zwarte Pietedega. (Ma ei taha teada mitu korda ma siin postituses Sinterklaas kirjutan). Zwearte Pieten viskasid meile komme ja ükshaaval hakkas Sinterklaas meid enda juurde kutsuma. Istusime ta põlve peale kuni ta meile ette luges, "mida ta tähele on pannud" (loe: mida hostpered meie kohta kirjutanud on) Minul oli põhiliselt, et parim sõber on mul perekoer, et mul on head tulemused usuõpetuses ja inglise keeles, aga õppimise asemel eelistan ma siiski midagi muud teha - Belgia peal ringi reisida. Pidevalt käin ma Debiga kusagil ja igal pool saab ka Starbucks ostetud. Ja midagi oli seal veel ma täpselt ei mäleta. Võib olla kurb, aga no nii tõsi :D Ja kui meie kiri ette oli loetud, siis saime oma kinga tagasi, koos kotitäie magusaga. Peale kinke saatsime Sinterklaasi lauluga ära ja saime ise minna pannkooke sööma ja niisama rääkima, osasid polnud siiski päris pikka aega näinud ju. Õhtul sain sõbranna hostema autoga koju ja kodus vaatasime veel Red Nose Day liveshowd. Ja enne magamaminemist panime kingad ahju ette, kuhu sisse panime ka porgandid.


Our awesome group (+Mathias)






(My councelor) :D



Pühapäeva hommikul läksin alla hommikust sööma ja nägin, et terve laud oli igast maiustusi täis ja iga kinga sees oli ka midagi. See oli nii armas! Peale lõunat kuulasime jõulumuusikat ja panime kuused püsti. Üks väike on meil puust ja teine, see 'õige' kuusk on tavaline. Täpselt see oligi puudu, et minus jõulutunne tekitada, nii mõnus. Kuuske üles pannes käis korra peast läbi küll mõte, et appi, ma ei olegi ju oma päris kodus Jõuludeks, ja et appi nii imelik, ma olen lihtsalt teises peres ja panen nendega koos kuuske üles, mida ma teen, aga see läks ka varsti üle ja kõik on super. Ma olen ju ikkagi 17 korda Jõule Eestis pidanud, iga aasta ei peagi ju sama olema ja just ongi tore midagi hoopis teistmoodi teha. Ma tean, et YFU 'tujujoon' näitab, et jõulud võib olla selline kurvema meeleolu aeg, aga siiani pole küll see paika pidanu, võib-olla päris Jõulupäeval, aga eks seda veel näeb. Samuti tuttavad pidevalt küsivad, et okei, sa oled siin aastaks, aga sa ikka Jõuludeks lähed koju onju? Ja kui ma ütlen et ei, siis nad kohe ahmivad õhku ja ütlevad, et aga appi, kas sa ei igatse siis oma pere ja kombeid, ja Jõulud on ju ikka pereaeg, misasja? No muidugi ma igatsen pere ja kombeid, aga see siin ongi praegu mu pere. Igatahes õhtul tuli veel vanaema külla ja tema käest saime veel Sinterklaasi puhul šokolaadi ja muid asju, nüüd on ikka korralik varu kodus.




_________________________________________________________________________________

Last Friday I didn't have any exams, nor did I have school and I was bored just sitting at home, so myself and Joaquin decided to go to Antwerp instead. The main idea was to do some Christmas shopping, but we weren't quite sure where to go. Eventually we found a shopping centre and spent about an hour and a half in Tiger, Joaquin also deicovered the beauty of this store haha. But there's was such a nice christmassy vibe in this mall, there were many decorated christmas trees and a whole bunch of other christmas decorations. Later we walked around in town a bit more and then it was time to go home. 

YFU had organized a little event for us in celebration of Sinterklaas.
On Saturday we all gathered in the Leuven station. Our volunteers gathered our shoes and carrots and pieces of sugar that we had brought along with us for the Sint and his horse to eat. We were divided into groups, given cards and sent free onto the town to start oriantating. For some reason I was chosen to be the leader by my group again, even though I kept telling them that I'm literally the worst at orientation haha. But the weather was nice and I had an awesome group (as you can see in the picture) and we almost managed to go through all the check-points. In the last point Mathias was waiting for us to give us a task but then we realised that we're almost late, so he joined us and we started rushing back to the station. When we were all together again we moved on to a bar kind of place that had been reserved for us. To begin, we watched a video over Sinterklaas, then had to sing a song that we'd learned earlier and during that Sinterklaas with his Zwarte Pieten walked in from the door. The black guys threw candy at us, literally, and Sinterklaas started inviting us one-by-one to sit on his lap while he read to us what he had seen (read: what our hostfamilies had written about us). My text basically said that my best friend is the family dog, that I have good results in religion and English but there's one think that I would rather do, in stead of studying. And that's going away with Debi, to explore Belgium. And where ever I go, I always buy starbucks. And there was something else but I can't quite remember. But anyway, the text was all so true haha. Everybody also got a pack of  sweets and after Sinterklaas had left, we got to eat pancakes and just chat with each other. 
Later I got home with the host mum of my friend and at home we proceeded to watch Red Nose Day liveshow. Also before going to bed we put our shoes in front of the fireplace and filled them with carrot. 

On Sunday morning I went downstairs for breakfast and saw the whole table covered in sweets and chocolates and there was something in every shoe. It was so cute, like second Christmas! How haven't I celebrated Sinterklaas my whole life? After lunch we listened to christmas music and put up 2 christmas trees. One is a small one made of wood and the other one is the 'main guy' which is just a normal tree. A Chritsmas tree was exactly what was missing to get me into the christmas spirit. In the evening grandma came to visit and we had dinner and from her we also got a little Sinterklaas present :)

No comments:

Post a Comment